Mainos

Asiantuntija: Kerrankin mukava tulla puhumaan taloudesta uutisiin

20:13

Suomen talousrintamalla on tapahtunut parissa päivässä paljon: Eilen saatiin hallituksen rakennepaketti ja tänään työmarkkinajärjestöjen palkkasopimus.

Aktian pääekonomisti Timo Tyrväinen toteaa MTV3:n Seitsemän uutisissa, että lopputulos näyttää lupaavalta.

– Kerrankin on mukava tulla puhumaan lähetykseenne taloudesta. Se kertoo mitä asiasta ajattelen, toteaa Tyrväinen.

Tyrväinen kertoo, että ekonomistin näkökulmasta on ollut tähän asti ikävä seurata, kuinka hallitus on keskittynyt lyhyen aikavälin toimiin: tässä ja nyt tapahtuviin verojen korotuksiin sekä menoleikkauksiin. Sen sijaan kestävyysvajeen ratkaiseva pitkä tähtäin on Tyrväisen mukaan loistanut poissaolollaan koko ajan.

- Minun silmissäni historiankirjat kääntyivät silloin kun valtiovarainministeri Jutta Urpilainen tuli kolmisen viikkoa sitten kameroiden eteen ja esitti selkeän kuvauksen Suomen talouden ongelmista. Sen jälkeen tämä nyt syntynyt julkisen talouden ratkaisu ei ollut yllätys, mutta se oli positiivinen uutinen, toteaa Tyrväinen.

Tyrväinen kritisoi, että olisi ollut parempi, että tämä olisi tehty kaksi vuotta sitten.

– Siihen ei valitettavasti enää korjausta löydy.

Tyrväisen mukaan 10 miljardin euro kestävyysvaje saadaan kyllä näillä toimilla hoidettua.

– Suomen velka-aste on edelleen Euroopan matalimpia ja nyt se on hieman nousemassa, mutta ei millekään katastrofitasolle. Jos hallitus pitää kiinni niistä lupauksista, jotka nyt ovat ilmassa niin Suomella ei ole mitään ongelmia korjata kestävyysvajetta.

Tyrväinen painottaa, että kestävyysvaje ei ole ongelma tässä ja nyt.

– Se on päällemme kaatuva ongelma 2020 luvulla jos emme lähde korjausten tielle. Nyt on eväät kirjoitettu mutta teot vielä puuttuvat, kiteyttää Tyrväinen

Tyrväinen kommentoi, että jos tätä työmarkkinaratkaisua ei oltaisi tehty niin ongelmaa olisi vai vain siirretty ajassa eteenpäin. Nyt on kuitenkin näkyvissä valoa tunnelin päässä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.