Asiantuntija kauhuissaan: Kaikista taloista uhkaa tulla hometaloja

Oululaisprofessori arvostelee suomalaista rakennustapaa. Puurakentamisen asiantuntijan Jouni Koiso-Kanttilan mukaan hällä väliä -tyyli näkyy muun muassa suunnittelu- ja rakennusvirheinä. Hän ihmettelee myös sitä, ettei rakenteita suojata sateelta työmailla.

-Jos rakentamisen tyyli ei muutu, kaikista taloista uhkaa tulla hometaloja, kun siirrytään energiatehokkaaseen rakentamiseen. Kun taloista tulee entistä tehokkaammin eristettyjä, tulee niiden myös olla entistä tiiviimpiä. Kyse on vakavasta asiasta, sanoo arkkitehtuurin professori Koiso-Kanttila Oulun yliopistosta.

Sisäilmasta sairastuneiden järjestö Homepakolaiset vaatii tiukempaa rakennusvalvontaa. Yhdistyksen mukaan jotkut ovat sairastuneet sisäilman myrkyille niin pahasti, etteivät kykene löytämään itselleen sopivaa asuintilaa. Moni on sairastunut uusissa rakennuksissa.

Yksi kemikaaliyliherkkyydestä kärsivistä on liminkalainen Tommi Luukkonen. Hän pääsi kesällä muuttamaan puolen vuoden teltta-asumisen jälkeen hirsimökkiin. Se on rakennettu perinteisin menetelmin ilman kemikaaleja. Mies kehuu olonsa kohenevan viikko viikolta.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat