Mainos

Asiantuntija: Katsastukset tarpeellisia

Liikenne- ja viestintäministeriön johtava asiantuntija, liikenneneuvos Kari Saari pitää säännöllistä katsastusjärjestelmää tarpeellisena.

– Tällä hetkellä EU:n säädöksetkin jo edellyttävät, että määräaikaiskatsastus on pakollinen autoille, joten siitä ei ole myöskään juridisesti mahdollista luopua, Saari vastaa kansanedustaja Eero Lehden ehdotukseen luopua vuosittaisista katsastuksista.

Saaren mukaan nykyjärjestelmä, jossa autot tarkistetaan ja niiden tekninen kunto katsotaan vähintään kerran vuodessa, on hyvä.

– Se pitää autoilijat valppaina siinä, että autot pidetään liikenneturvallisessa kunnossa.

Autojen ikä ei nuorennu Suomessa siinä tahdissa kuin on haluttu ja suunniteltu. Suomessa autojen keski-ikä on pysynyt tiukasti noin 10 vuodessa.

– Keski-iän nuorentuminen tarkoittaisi turvallisempia ja vähäpäästöisempiä autoja, joka olisi ympäristö- ja turvallisuussyistä perusteltua. Autojen uusimisikä ei ole niin nopeaa kuin voisi toivoa, Saari myöntää.

Kansanedustaja Eero Lehden ehdottamaa pistotarkastusmallia Saari pitää hyvänä lisänä säännöllisten katsastusten ohelle.

– Sitä jo nykyisinkin tehdään niin sanottuna tienvarsivalvontana, jota myös EU edellyttää. Sillä ei kuitenkaan voisi korvata jokaisen vanhemman ajoneuvon teknisen kunnon tarkastamista, johtava asiantuntija Kari Saari sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.