Mainos

Asiantuntija: Jäätteenmäki kova nimi puheenjohtajakisassa

MTV3:n vaaliasiantuntija, dosentti Kimmo Grönlund pitää europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäkeä vahvana kandidaattina keskustan puheenjohtajakisassa.

- Hänellä on selkeästi revanssihalua ja keskustan kentällä on puolestaan revanssihenkeä. Jotkut kokevat, että Jäätteenmäki työnnettiin aikoinaan aika rumasti syrjään. Uskon, että hän on vahvoilla puheenjohtajakilvassa, mikäli hän päättää lähteä ehdolle, arvioi Grönlund MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Jäätteenmäen yksi vahvuus on se, että hän on kerännyt useissa vaaleissa muhkeita äänisaaliita Etelä-Suomessa, mikä on perinteisesti ollut keskustan heikkoa aluetta.

- Jäätteenmäki ei myöskään ole koskaan siirtynyt sivuun politiikasta kuten esimerkiksi Esko Aho. Hän on yhä erittäin näkyvästi mukana europarlamentissa ja ollut eurovaaleissa keskustan ääniharava.

Eilen keskustan puheenjohtajakamppailuun ilmoittautuneen Paavo Väyrysen voittomahdollisuuksiin Grönlund suhtautuu varauksellisesti.

- Väyrynen voi olla hetkellisesti vahvoilla myös tiettyjen puoluekokousedustajien piirissä, mutta Suomen kansan silmissä hän ei ole vahvoilla.

Tulevissa eduskuntavaaleissa käydään kovaa kisaa kolmen suurimman puolueen ja erityisesti puoluejohtajien välillä. Grönlund painottaa, että vaaleissa on voitettava uskollisten äänestäjien lisäksi liikkuvia äänestäjiä.

- Tässä tilanteessa Paavo Väyrysen mahdollisuudet vaikkapa ehdokkuudesta kieltäytyneeseen Paula Lehtomäkeen verrattuna ovat heikot varsinkin, kun vastassa on kaksi nuoren polven puheenjohtajaa, Jutta Urpilainen ja erityisesti Jyrki Katainen.

Myös kuntaministeri Mari Kiviniemen nimi on esiintynyt toistuvasti keskustan puheenjohtajaspekulaatioissa. Grönlund arvelee, että Kiviniemen taakse siirtyisi sellaisia keskustalaisia, jotka muuten olisivat kannattaneet Lehtomäkeä.

MTV3:n vaaliasiantuntija ei pidä todennäköisenä sitä, että keskustan johtoon nousisi yllätysnimi. Hän arvelee, että vahvimmat nimet puoleen puheenjohtajakisassa tulevan olemaan keskustan keskeisiä poliitikkoja.

- Uskon, että merkittävät nimet tässä taistossa ovat Väyrynen, Jäätteenmäki ja Kiviniemi. Tietysti yksi mahdollinen ehdokas on Mauri Pekkarinen, jonka aikeista ei tässä vaiheessa ole tietoa.

Toistaiseksi Väyrynen on ainoa ehdokas puheenjohtajakisassa. Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan 12. kesäkuuta Lahdessa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja