Mainos

Asiantuntija: Itämerestä tullut suurvaltapolitiikan näyttämö

6:25

Tutkijatohtori Hanna Smithin mukaan suurvaltojen suhteet heijastuvat vahvasti myös Itämeren tilanteeseen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu tänään vierailulle Savonlinnaan ja Punkaharjulle. Putinin ja presidentti Sauli Niinistön uskotaan keskustelevan kahdenvälisten suhteiden lisäksi myös kansainvälisistä jännitteistä Itämerellä.

Tutkijatohtori Hanna Smithin mukaan Itämeren tilanteeseen ei viimeisen kolmen vuoden sisällä ole tullut suuria muutoksia, mutta pidemmällä aikavälillä kokonaisuus on muuttunut merkittävästi.

Venäjän ja Kiinan yhteiset harjoitukset Itämerellä on hyvä esimerkki siitä, kuinka kansainvälinen politiikka näkyy Itämeren tilanteessa.

– Mielenkiintoista on se, että Kiinakin uutena suurvaltatoimijana tulee käymään Itämerellä, mitä ei ole vähään aikaan nähty, Smith sanoo Huomenta Suomen haastattelussa.

Vaikka Itämerellä käytävissä harjoituksissa ei piile suoraan Suomelle osoitettua viestiä, niiden vaikutus ulottuu myös Suomeen.

– Itämerestä on tullut suurvaltapolitiikan näyttämö, jossa tänä päivänä jopa Kiina käy näyttäytymässä, niin se on aika merkittävää ja vaikuttaa myös meihin.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.