Mainos

Asiantuntija: Irakin sodasta päätös jo ennen WTC-iskuja

Helsingin yliopiston professori Tuomas Forsberg arvioi, että Irakin sodasta oli päätetty jo ennen syyskuun yhdennentoista päivän terrori-iskuja.

- Irakin sota oli nimenomaan George Bushin hallituksen ja tämän neokonservatiivien porukan oma valinta. He olisivat hyökänneet Irakiin riippumatta vuoden 2001 terrori-iskuista.

Porin SuomiAreenassa puhunut Forsberg on kuitenkin sitä mieltä, että syyskuun terrori-iskut olisivat tapahtuneet joka tapauksessa - olisi presidenttinä tuolloin ollut Al Gore tai George Bush.

- Myös terrori-iskujen vastatoimenpide eli sotilaallinen hyökkäys Afganistaniin olisi varmasti tapahtunut presidentistä riippumatta, arvelee Forsberg.

USA:n presidenttivalinnalla merkitystä EU-suhteisiin

Forsbergin mielestä Yhdysvaltain presidentinvaaleilla saattaa olla ratkaiseva merkitys Yhdysvaltain ja Euroopan välisiin suhteisiin.Hänen mukaansa demokraattien Barack Obaman valinta saattaisi palauttaa eurooppalaisten menettämää luottamusta Yhdysvaltoja kohtaan.

Forsbergin kanssa samaan keskustelutilaisuuteen osallistunut kansanedustaja Liisa Jaakonsaari on puolestaan sitä mieltä, että Yhdysvaltain ja Euroopan suhteet voivat kohentua, kunhan Euroopan Unionin sopimussekoilu on selvitetty.

Jaakonsaari toivoo Suomen ottavan oppia amerikkalaisten innovatiivisuudesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.