Mainos

Asiantuntija: Haaviston äänet kiinni tästä

Vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston menestys vaalien toisella kierroksella on kiinni hänen persoonastaan, arvioi MTV3:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund.

— Pekka Haaviston menestymismahdollisuuden toisella kierroksella ovat siitä kiinni, ettei hän nimenomaan profiloidu vihreiden ehdokkaaksi vaan Pekka Haavistoksi, arvioi Grönlund MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä.

Grönlundin mukaan toisella kierroksella ennakkosuosikkina oleva kokoomuksen Sauli Niinistö lähtee kilpaan helposta asetelmasta, sillä hän sai ensimmäisellä kierroksella noin 500 000 ääntä enemmän kuin Pekka Haavisto. Grönlund ei kuitenkaan uskalla arvioida tarkalleen, miten nyt jakoon tulevat muiden ehdokkaiden saamat 1,3 miljoonaa ääntä jakautuvat.

— Kuusi vuotta sitten ajattelimme, että Tarja Halosen valinta toiselle kaudelle on selvä. Mutta siitä tulikin todella tiukka kilpailu. Samalla tämä toisen kierroksen kaksi viikkoa on hyvin lyhyt aika. Haaviston kannatus on selvässä nousussa, joten todellisen haasteen Sauli Niinistö tulee toisella kierroksella saamaan.

Keskustan Paavo Väyrysen äänistä käydään toisella kierroksella kova kamppailu.

— Väyrynen on siinä mielessä jännä tyyppi vaalianalyysin kannalta, että hänen kannattajansa ovat hyvin erilaisia kuin muiden. Hänellä on aika paljon fanaattisia kannattajia, jotka eivät välttämättä löydä helposti kotia näistä kahdesta ehdokkaasta. Ennakkoarvailujen perusteella Niinistö vetäisi tästä pidemmän korren. Tilanne on kuitenkin aika auki, tämä on erittäin kutkuttavaa.

(MTV3)

Katso MTV3:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlundin kommentit: (Huomenta Suomi 23.1.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.