Mainos

Asiantuntija Google-kohusta: Yksityisyyden käsite muuttumassa

Tietotekniikkaan perehtynyt tietokirjailija Petteri Järvinen pitää suomalaisten reaktioita Googlen katunäkymäpalveluun ymmärrettävinä.

- Ihmiset ovat suhtautuneet hyvin kahtiajakoisesti asiaan. Joidenkin mielestä on suorastaan kivaa, että oma talo, auto ja piha ovat siellä ja itsekin näkyy. Jotkut taas kokevat todella kiusalliseksi, että siellä on lasten leikkivälineet ja kesämökki, hyvin intiimejä asioita koko maailman katsottavissa.

Järvisen mukaan ihmisten on kuitenkin syytä ymmärtää, että yksityisyyden käsite on muuttumassa.

- Aina kun ihminen astuu kotoaan ulos ja tulee tilaan, jossa häntä voidaan kuvata, kuvia saattaa joutua nettiin ja levitä mihin tahansa. Tilanne on vähän erilainen kuin aikaisemmin, eikä sille voi mitään.

Järvisen mukaan Googlen katunäkymäpalvelu on herättänyt keskustelua monissa muissakin Euroopan maissa. Esimerkiksi Kreikassa viranomaiset eivät edelleenkään ole antaneet lupaa kuvien julkaisemiseen.

- Sveitsissäkin keskusteltiin pitkään siitä, onko tämä sallittua. Tämä on eurooppalaisille paljon arempi asia kuin amerikkalaisille.

Suomen kuvia Järvinen pitää edustavina ja kauniina.

- Ne on otettu onneksi keskellä kesää, kun on lehti puussa ja vihreää. Kuvissa on myös hyvin vähän ihmisiä. Suomi näyttää rauhalliselta, tyyneltä ja kauniilta. Sehän on matkailun ja markkinoinnin kannalta hyvä asia, Järvinen toteaa.

Lue myös:

Katso Tomi Einosen juttu

Katso tietokirjailija Petteri Järvisen haastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.