Mainos

Asiantuntija: Facebook ostaa Nokian

Asiantuntijan arvion mukaan Facebook ostaa Nokian. Nokian entisen Ranskan-johtajan Paul Amsellemin mukaan on varmaa, että Facebook aikoo tehdä oman puhelimen – ja että se saattaa tehdä sen ostamalla Nokian.

Amsellemin mukaan "FacePhone" julkaistaisiin 18 kuukauden kuluessa. Hän arvioi Computerworld-lehdessä, että Facebook ostaisi Nokian 10 miljardilla dollarilla.

– Facebook aikoo tehdä FacePhonen. Se ei vielä itsekään tiedä, miltä puhelin tulee näyttämään. Joka tapauksessa se tulee mullistamaan markkinat - olkoon siinä sininen väri ja vaikka iso F-kirjain, Amsellem sanoo.

Asiantuntijan mukaan Microsoftin ja Nokian yhteistyö hyödyttäisi myös Facebookia, sillä Facebook voisi käyttää puhelimensa alustana Windows Phonea.

Jos Facebook ei osta Nokiaa, se voisi Amsellemin mukaan ostaa Blackberry-puhelimia valmistavan yhtiön.

Paul Amsellem lähti Nokiasta tämän vuoden maaliskuussa. Tällä hetkellä hän työskentelee ranskalaisessa mobiilimarkkinointiyhtiö Mobile Netwok Groupissa. Amsellem työskenteli Nokiassa puolisen vuotta.

Amsellemin lähtöön ei annettu koskaan virallista syytä. Amsellem kuitenkin vuosi viime vuonna tietoja Nokian tablettisuunnitelmista ja tuolloin vielä julkistamattomasta Lumia 900 -mallista.

Asiantuntijan arvioista kertoi Suomessa ensimmäisenä Kauppalehti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.