Mainos

Asiantuntija epäilee valmistusvirhettä Järvenpään sortuneessa hallissa

Asiantuntijan mukaan hallien kattojen ei pitäisi sortua vielä nykyisillä lumimäärillä Etelä-Suomessa. Rakennuttajainsinööri Hannu Huhtala Suomen kuntaliitosta epäileekin, että tänään sortuneessa Järvenpää-areenan urheiluhallissa saattoi olla rakennusvirhe.

- Ensi kuulemalta arvelisin, että tässä voi olla suunnitteluvirhe tai valmistusvirhe. En ole nähnyt kyseistä hallia, mutta jotakin yllättävää tässä on. Ei pääkaupunkiseudulla pitäisi vielä lumen painosta kattojen sortua, sanoo rakennuttajainsinööri Hannu Huhtala, joka on istunut myös rakenteiden turvallisuutta pohtineessa työryhmässä.

Yksi Järvenpää-areenan pääomistajista sanoo, että halli on rakennettu vajaat kymmenen vuotta sitten, eli 2000-luvun alussa. Vuoden 2003 jälkeen vastaavien hallien rakentamismääräyksiä on tiukennettu.

- Vuonna 2003 oli aika monta näitä sortumatapauksia. Sen jälkeen tiukennettiin turvallisuusmääräyksiä näille rakennuksille, että virheen mahdollisuus minimoidaan. Tämä kyseinen rakennus ei ehkä ole ollut vielä uusien uusien määräyksien piirissä, sanoo Huhtala.

Hänen mukaansa lumimäärät Järvenpäässä eivät kuitenkaan kerro koko totuutta siitä, kuinka paljon lunta voi katolla olla.

- Katolle voi johonkin kohtaan kertyä enemmän lunta kuin ympärille maahan. Lumi voi tehdä katolle taipuman, jolloin lumi pakkautuu taipumakohtaan. Se saattaa sitten olla niin painava, että katto sortuu, selvittää Huhtala.

Kuntaliitto varoitti jo viime viikolla nettisivuillaan lumikuormien aiheuttamasta sortumavaarasta.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.