Mainos

Asiantuntija epäilee Elopin Nokia-uskoa

Professori Jarmo Leppiniemi arvelee Nokian toimitusjohtaja Stephen Elopin pitäneen Microsoftin osakkeita siitä syystä, että hän pitää Microsoftia yhä hyvänä sijoituskohteena. Leppiniemen mukaan on selvää, ettei Elop ole voinut myydä Microsoftia sen jälkeen kun Microsoftin ja Nokian yhteistyötä on alettu suunnitella, mutta sitä ennen siihen olisi ollut mahdollisuus.

- Voi olla, että Elop pitää Microsoftia tällä hetkellä Nokiaa parempana sijoituskohteena. Elop tuntee Nokian ongelmat ja saattaa arvioida, että niiden ratkaisemiseen menee aikaa, arvelee Leppiniemi.

Leppiniemen mukaan Elop on myös tiennyt, ettei hän sisäpiirisäännösten vuoksi voi vähään aikaan ostaa Nokiaa, joten on tuottavampaa pitää rahat kiinni Microsoftissa kuin makuuttaa niitä pankissa.

Nokian tietojen mukaan Microsoftista Nokian johtoon siirtynyt Elop on myynyt omistamistaan Microsoftin osakkeista 60 prosenttia. Nokian tiedotus selittää Microsoft-omistusta sillä, ettei Elop vielä olisi ehtinyt myydä kaikkia omistamiaan Microsoftin osakkeita.

Mitä tulee Nokian osakkeiden ostamiseen, Jarmo Leppiniemen mukaan on todennäköistä, että juuri pörssilaki on estänyt Stephen Elopia ostamasta niitä. Sisäpiirisäännökset ovat itse asiassa saattaneet säästää Elopille selvää rahaa.

- On Elopin onni, että sisäpiirisäännökset estivät häntä ostamasta Nokiaa tätä ennen, näin ollen hän säästyi Nokian kurssilaskun vaikutuksilta, sanoo Leppiniemi.

Nokian viestinnästä vakuutetaan, että Stephen Elop aikoo ostaa Nokian osakkeita heti kun se pörssilainsäädännön mukaan on mahdollista. Leppiniemi arvelee Elopin toteuttavan ostoaikeensa joko seuraavan tai sitä seuraavan osavuosikatsauksen yhteydessä ja kertovan ostosuunnitelmistaan ennakkoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.