Mainos

Asiantuntija: Egypti voi olla seuraava Tunisia

Tunisian kaltaisia levottomuuksia saattaa seuraavaksi leimahtaa Egyptissä. Suomalaisasiantuntijan mukaan Egypti on potentiaalinen seuraava maa sen takia, että siellä on edessä tänä vuonna presidentinvaalit.

– Jos tällaiset mielenosoitukset ja kansalaisten tyytymättömyys saavat edelleen jalansijaa, niin Egypti saattaa olla yksi näistä valtioista, sanoo Damaskoksen Suomen Lähi-idän instituutin johtaja Ari Kerkkänen.

Tunisian pääkaupungissa Tunisissa on edelleen yhteenottoja mielenosoittajien ja poliisin välillä. Tunisian lisäksi levottomuuksia on nyt ollut myös Algeriassa ja Jemenissä.

Kerkkäsen mukaan mielenosoitukset eivät kuitenkaan ole Lähi-idässä ennenkuulumattomia, vaan vastaavanlaista hallintoa vastaan noussutta vastarintaa on nähty aiemminkin.

– Mielenosoitusten kehittyminen riippuu nyt siitä, miten niihin suhtaudutaan. Tukahdutetaanko ne voimakeinoin vai annetaanko ainakin joissain määrin periksi. Tunisian tilanne tulee lähiviikkoina ja -kuukausina näyttämään suuntaviivoja siitä, mihin tullaan muuallakin menemään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.