Mainos

Asiantuntija: Änkyrät kampittavat Urpilaista

Vasemmistopuolueiden laahaavaan kannatukseen on etsitty syytä muun muassa pääoppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Juttu Urpilaisen persoonasta.

SDP:n väki oli koolla viikonloppuna Seinäjoella. MTV3:n vaaliasiantuntija, Åbo akademin tutkimusjohtaja Kimmo Grönlund näkee, että Urpilainen onnistui kiillottamaan kilpeään omiensa edessä.

- Hän oli nöyrin mielin, hän nosti omaa taisteluhalukkuuttaan esiin. SDP:n puoluevaltuusto myös onnistui tekemään sellaisia päätöksiä, joita oppositiopolitiikalta vaaditaan, Grönlund sanoo.

Puoluejohtajalle tärkeitä ominaisuuksia ovat uskottavuus, pätevyys ja karisma. Niiden pitää myös näkyä ulospäin.

- Niitä ei myydä kaupassa, vaan se on puoluejohdon pitkäaikaisen työn tulosta. Siinä mielessä Urpilainen on vasta tien alussa.

SDP:n puheenjohtajan pesti alkaa nopeasti olla tuulinen paikka tilanteessa, jossa vasemmistopuolueiden yhteenlaskettu kannatus on alle kolmanneksen luokkaa, vaikka lamassa luulisi ääniä suorastaan ropisevan oppositiolle.

Kritiikkiä Urpilaista kohtaan tulee myös omien joukosta.

- Tulee sellainen vaikutelma ainakin, että vanhemman polven änkyrät kampittaisivat. Mutta toisaalta Eero Heinäluoman esiintymisestä (MTV:n Huomenta Suomessa 16.11.) kävi aivan selvästi ilmi, että hän seisoo Urpilaisen takana. Eli on hänellä vankkoja tukijoitakin. Luulenpa, että tuuli on SDP:n sisällä kääntymässä, Grönlund arvioi.

(MTV3)

Katso tutkimusjohtaja Kimmo Grönlundin haastattelu (Huomenta Suomi 16.11.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.