Asianajajilla hurjat tuloerot Suomessa

Parhaiten ansaitsevat liikejuriidiikkaa hoitavat työsuhteessa olevat miesasianajajat. Naisten ja miesten tuloerot ovat kuitenkin hieman pienentyneet.

Asianajajilla on Suomessa hurjat tuloerot. Tuoreesta Asianajajatutkimuksesta selviää, että ansioiden taso on selvästi korkein pääkaupunkiseudulla.

Tutkimukseen vastasi noin 700 asianajajaa. Heistä kymmenen prosenttia ansaitsi vuodessa yli 150 000 euroa. Samaan aikaan heikoimmin tienaavat kymmenen prosenttia saivat vuodessa 34 000 euron tulot. Erojen takana ovat palveluista perityt tuntipalkkiot, jotka voivat vaihdella paljon toimeksiannosta riippuen.

Parhaiten ansaitsevat miehet, jotka hoitavat liikejuridiikkaa ja ovat työsuhteessa asianajotoimistossa. Perinteistä rikos- ja perhejuridiikkaa hoitavat asianajajat ansaitsevat selväsi liikejuristeja vähemmän. Naisten ja miesten tuloerot olivat tutkimuksen mukaan hiukan pienentyneet.

Tutkimus tehtiin tänä vuonna jo kahdeksannen kerran. Sen teettää Suomen Asianajajaliitto. Kysely lähetettiin kaikille liiton jäsenille, joista noin 40 prosenttia vastasi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat