Mainos

Asianajajien palkkioista lisäkantelu

Runsas kuukausi sitten apulaisvaltakunnansyyttäjä Kalske kanteli neljän muun asianajajan palkkioiden laskutuksesta, koska katsoi niiden olleen perusteettoman suuria.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on tehnyt lisäkantelun asianajajien palkkioista.

Asianajajaliitolle toimitetussa asiakirjassa mainitaan kaksi asianajajaa, joiden nimiä ei ollut ensimmäisessä kantelussa. Kyseessä ovat asianajajat Harri Hynninen ja Carita Wallgren, ja asiat koskevat Ålandsbankenin ja Jippiin rikosjuttuja.

Lisäksi lisäkantelussa on puututtu asianajaja Kai Kotirannan menettelyyn Jippii-jutussa.

Kalske katsoo, että mainittujen asianajajien menettely palkkioiden ja kulujen laskutuksessa sekä niiden vaatimisessa valtion korvattavaksi ei voi olla hyvän asianajotavan mukaista.

Kalske kanteli runsas kuukausi sitten Asianajajaliiton valvontalautakuntaan neljän asianajajan palkkioiden laskutuksesta. Hän katsoi, että asianajajien oikeudenkäyntikuluina esittämät palkkiovaatimukset ovat olleet perusteettoman suuria.

Aiemmassa kantelussa yksilöidään kolme tapausta, jotka koskevat asianajajaKai Kotirannanlisäksi asianajaja Ari Kantorin, Patrik Lindforsin ja Jan Waseliuksen menettelyä.

Valtakunnansyyttäjänvirastossa on todettu, että eräiden asianajotoimistojen asianajajat ovat esittäneet viime aikoina hyvin poikkeuksellisia oikeudenkäyntikululaskuja.

Juristit saattavat veloittaa jopa useita satojatuhansia euroja yhdestä jutusta.

Pääsihteeri Markku Ylönen Asianajajaliitosta arvioi, ettei lisäkantelu vaikuta asian käsittelyaikatauluun. Kantelua on määrä käsitellä Asianajajaliiton valvontalautakunnan täysistunnossa loppuvuodesta.

Lisäkantelun toi julkisuuteen Taloussanomat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.