Mainos

Asianajajat: Öcalania yritetään myrkyttää vankilassa

Öcalanin puolustusasianajat väittävät, että kurdijohtajan hiuksista on löytynyt myrkyllisiä metalleja. Turkin viranomaisten mukaan kyseessä on vain yritys nostaa Öcalanin tapaus kansainvälisen mielenkiinnon kohteeksi.

Kurdijohtaja Abdullah Öcalan on yritetty myrkyttää vankilassa Turkissa, kertoivat hänen asianajajansa. He vaativat, että YK lähettää ryhmän tutkimaan asiaa.

Öcalanin puolustusasianajat näyttivät Roomassa toimittajille tutkimustuloksia, jotka heidän mukaansa osoittavat, että kurdijohtajan hiuksista on löytynyt myrkyllisiä metalleja. Italialainen asianajaja Giuliano Pisapia sanoi Öcalanin kärsivän yhä pahenevasta myrkytyksestä. Hän sulki pois mahdollisuuden, että metalleja voisi luonnostaan päätyä Öcalanin elimistöön.

- On vain kaksi muuta mahdollisuutta - myrkytys ruoan tai veden kautta, Pisapia sanoi tiedotustilaisuudessa.

Toisen asianajajan mukaan Öcalanilla on hengitys- ja iho-ongelmia sekä kovia kipuja, joihin hän herää yöllä.

Öcalan johtaa Kurdistanin työväenpuoluetta PKK:ta, joka on taistellut Turkin hallitusta vastaan vuodesta 1984. Hän on istunut turkkilaisessa vankilassa vuodesta 1999.

Turkin oikeusministeriö on sanonut tutkivansa myrkytysväitteitä. Ministeriön mukaan kyse on kuitenkin lähinnä puolustuksen yrityksistä nostaa Öcalanin tapaus jälleen kansainvälisen mielenkiinnon kohteeksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.