Mainos

Asianajajan raaka murha: Epäilty suunnitteli toista vakavaa rikosta

Kotkalaisen asianajajan murhasta epäilty, yli 20-vuotias kymenlaaksolaismies on myöntänyt kuulusteluissa olleensa murhapaikalla. Tutkinnassa on myös varmistunut, että epäilty toimi yksin. Poliisi on kuvaillut henkirikosta raa'aksi ja hyvin erikoiseksi.

Tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho keskusrikospoliisista kertoo, että epäillyn paikallaolotunnustuksen jälkeen kuulusteluissa on edistytty merkittävästä.

– Epäiltyä ja muita henkilöitä kuulemalla on saatu kohtuullisen varma kanta siihen, että epäilty on toiminut yksin eikä tekoon liity muita asianosaisia.

Tutkinnan aikana on useita henkilöitä ollut kiinniotettuna tai pidätettynä, mutta heidät on saatu suljettua tutkinnasta pois. Henkilöiden tarkkaa lukumäärä Huhta-aho ei kerro.

Raha teon motiivi

Miestä epäillään murhan lisäksi törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä ryöstöstä. Teon motiiviksi näyttää nousevan raha ja epäillyn taloudellinen tilanne.

– Motiivi näyttäisi kietoutuvan epäillyn taloudellisen tilanteen ympärille. Epäillyllä oli tietämys uhrista ja hänen vakavaraisuudestaan. Tämä on varmaankin selittävä syy, miksi epäilty ja uhri ovat kohdanneet.

Julkisista rekistereistä selviää, että epäillyllä on ollut epäonnistunutta liiketoimintaa.

Tutkinnassa on selvinnyt, että epäilty suunnitteli toista rikosta marraskuisen murhan jälkeen.

– Henkeen ja terveyteen kohdistuvasta väkivaltarikoksesta olisi ollut kysymys, jos se olisi toteutunut. Esitutkinnassa esille tulleiden seikkojen valossa olisi ollut suuri vaara sen suhteen, että rikollinen toiminta olisi epäillyn taholta jatkunut ilman poliisin kiinniottoa.

Epäilty suunnitteli matkaa Meksikoon

Epäillyllä oli myös suunnitelmia matkustaa joulukuussa Meksikoon. Huhta-ahon mukaan epäillyllä oli maassa ystävyyssuhde.

– Ilmeisesti epäillyn taloudellinen tilanne ei mahdollistanut lähtöä.

Epäilty tekijä otettiin kiinni joulukuussa. Asianajaja surmattiin kotiinsa Kotkan Marinmäessä marraskuun puolessavälissä.

Syytteen nostamisen määräaika on 19. huhtikuuta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.