Mainos

Asianajajan pahoinpitelystä vankeutta

Virolainen mies on tuomittu salolaisen asianajajan törkeästä pahoinpitelystä kahdeksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen. Pahoinpitely tapahtui lähes viisi vuotta sitten. Etsintäkuulutettu mies saatiin kiinni Virossa heinäkuussa ja toimitettiin Salon käräjäoikeuteen, jossa hän kiisti syytteen.

Aleksandr Andrushko hakkasi asianajajan kahden halikkolaisen liikemiehen tilauksesta hengenvaaralliseen kuntoon. Asianajajalle jäi pahoinpitelystä pysyviä vammoja. Motiivina oli liikemiesten tyytymättömyys asianajajan toimintaan heidän konkurssipesänsä hoitajana. He halusivat antaa kertomansa mukaan juristille opetuksen. Välittäjänä ja avustajana miehet käyttivät virolaista naista.

Turun hovioikeus on jo aiemmin tuominnut halikkolaisen Risto Lindroosin kolmeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen sekä halikkolaisen Kai Virtasen kahdeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen. Virolainen Ingrid Tursman sai kahden vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistuksen .

Andrushko velvoitettiin korvaamaan yhdessä aiemmin tuomittujen kanssa yhteensä 17 000 euroa ja yksinään sairaanhoitokustannuksia 700 euroa, korvauksia kivusta ja särystä 417 euroa ja oikeudenkäyntikuluja 4514 euroa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.