Mainos

Asianajaja: Puukottajan rikostaustasta kiersi huhuja lukiolla – uhkasi tappaa vasikoijansa

Utsjoella koulupuukotuksessa kuolleen pojan omaiset vaativat oikeudenkäynnissä 31-vuotiaalle syytetylle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Omaisia edustava oikeusavustaja Jussi Lauerma sanoo, että vaihtoehtoisen syytteen ajamiseen on useita perusteita.

Lauerman mukaan epäilty mies on suunnitellut tekoaan noin kuukauden. Syynä oli se, että mies oli heitetty ulos asuntolasta alkoholinkäytön takia. Lisäksi mies oli kertonut joillekin oppilaille vankilataustastaan ja tieto tästä oli alkanut levitä. Mies pyrki aktiivisesti selvittämään, ketkä olivat kertoneet hänen asioistaan. Lauerman mukaan mies oli uhannut tappaa sen henkilön, joka on vasikoinut hänestä.

Lauerma kertoo, että mies on myöntänyt varustautuneensa asunnosta lähtiessä puukolla ja tarkoitus oli lyödä puukolla jotakuta. Lisäksi murhasyytettä perustellaan sillä, että teko oli raaka ja se tapahtui koulussa. 16-vuotiasta poikaa iskettiin puukolla useita kertoja.

– Uhri ei voinut mitenkään puolustautua täysin yllättävää hyökkäystä vastaan. Pakomahdollista ei ollut, Lauerma sanoo.

Lauerman mukaan mies meni teon jälkeen kotiinsa, soitti hätäkeskukseen, kertoi teostaan ja sanoi antautuvansa, jos saa koota tavaransa rauhassa.

– Tappo on tässä tapauksessa liian lievä rikosnimike, Lauerma sanoo.

Syytetyn asianajajan Ari Niemisen mukaan syytetty tunnustaa tapon ja laittoman uhkauksen. Asianajajan mukaan syytetty kuvaili tekoaan hetken päähänpistoksi.

Syytetty oli lukiossa aikuisopiskelijana. Mies on syyllistynyt aiemmin useisiin rikoksiin ja saanut eripituisia vankeustuomioita.

Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan hänet on tuomittu muun muassa tuhotyöstä, useista pahoinpitelyistä ja lukuisista varkauksista.

Miehellä on ollut Pirkanmaan käräjäoikeudessa kaikkiaan parikymmentä juttua vuodesta 2000. Tuorein tuomio on viime keväältä muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.