Mainos

Asianajaja neuvottelee kaappaajan kanssa

Päiväkotilapsia siepannut norjalaismies on vapauttanut suuren osan panttivangeistaan. Aseistautunut mies piti illalla yhä vankinaan viittä lasta ja kahta aikuista.

Norjalaisia poliiseja

Välittäjäksi kutsuttu tunnettu asianajaja pääsi illalla päiväkotiin neuvottelemaan miehen kanssa. Mies otti maanantaina puoliltapäivin panttivangikseen 25 päiväkotilasta ja kymmenen aikuista Hjelmelandissa Stavangerin ulkopuolella Etelä-Norjassa.
-Vapautetut lapset voivat olosuhteet huomioonottaen hyvin, sanoi Stavangerin poliisimestari Olav Sönderland lehdistötilaisuudessa iltapäivällä.

Poliisi neuvotteli sieppaajan kanssa mutta ei halunnut kommentoida neuvottelujen sisältöä. Sanomalehti Dagbladetin verkkoversion tuoreen tiedon mukaan tunnettu puolustusasianajaja Tor Erling Staff on kutsuttu välittäjäksi ja hän pääsi illalla sisään päiväkotiin. Sieppaaja on uhannut tappaa panttivangit. Noin nelikymmenvuotiasta miestä on Sönderlandin mukaan syytetty aikaisemmin rikoksesta, mutta häntä ei ole tuomittu.

Strandin, Hjelmelandin ja Stavangerin poliisipiireistä paikalle kutsutut poliisit piirittivät päiväkotia. Paikalla oli maanantaina iltapäivällä kaikkiaan 20 poliisia. Mies linnoittautui päiväkodin yhteen huoneeseen päiväkodin naispuolisen työntekijän kanssa, kertoi Stavanger Aftenblad. Lehden mukaan miehen kohde on juuri tämä nainen, eivät päiväkodissa olevat lapset. Naisen piti ilmeisesti olla todistajana miestä koskevassa oikeusjutussa viime kuussa, mutta syytetty ilmoitti olevansa sairas.

Hjelmeland

Oikeudenkäynti lykättiin toukokuun loppuun. Miestä syytetään raiskauksesta. Viime vuonna mies oli osallisena lapsen huoltajuuskiistassa. Norjan television mukaan mies haluaa kiinnittää huomiota huoltajuuskiistaansa. Mies on sanonut, että kukaan ei ole vaarassa, jos poliisi pysyy kaukana rakennuksesta.

-Nainen soitti päiväkodista ja sanoi, ettei hän pidä tilannetta kovin vakavana, kertoi Stavanger Aftenblad -lehden vuoropäällikkö Odd Rune Askeland. Uutistoimisto NTB:n saamien tietojen mukaan tilanne päiväkodissa vaikutti rauhalliselta. Hjelmelandin viranomaiset ovat kehottaneet paikkakuntalaisia pysyttelemään poissa päiväkodin lähettyviltä, jottei tilanne kiristyisi entisestään.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.