Mainos

Asianajaja: Cossey oli yhteydessä Auviseen

Yhdysvaltalainen kouluiskusta epäilty on vaihtanut kesällä viestejä Jokelan kouluampujan kanssa.

Pennsylvanialaisen koulupojan Dillon Cosseyn asianajaja on vahvistanut, että hänen kouluiskun suunnittelusta epäilty päämiehensä oli ollut yhteydessä Pekka-Eric Auviseen.

Asianajaja J. David Farrell toteaa, että 14-vuotias Cossey vaihtoi kesällä YouTube-internetsivuston kautta viestejä Jokelan kouluammuskelijan kanssa.

Farrellin mukaan Cossey ei kuitenkaan tiennyt siitä, että suomalainen aikoisi iskeä kouluun.

- Mikään ei viitannut sellaiseen, Farrell sanoo.

Asianajaja sanoo kuitenkin, että nuoret vaihtoivat ajatuksia vuonna 1999 tehtyyn Columbinen kouluiskuun liittyvistä verkkosivuista ja videoista. Farrellin mukaan Cossey ei muista tarkkaan Auvisen kanssa käymiensä keskustelujen sisältöä, koska oli viestitellyt samankaltaisista aiheista lukuisten muidenkin nettisurffaajien kanssa.

Dillon Cossey on parhaillaan nuorisovankilassa. Farrell vakuuttaa, että tämä aikoo tehdä yhteistyötä nuorten yhteyksiä selvittelevien viranomaisten kanssa.

Syyttäjien mukaan amerikkalaispoika suunnitteli iskua philadelphialaiseen kouluun. Verisistä aikeista vihjasi viime kuussa poliisille koululainen, jota Cossey oli tiettävästi yrittänyt värvätä mukaan hankkeeseensa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.