Mainos

Asianajaja Aarno Arvela on kuollut

Suomen arvostetuimpiin asianajajiin kuulunut Aarno Arvela on kuollut. Suurelle yleisölle Arvela tuli tunnetuksi toimiessaan asianajajana lukuisissa isoissa rikosjutuissa. Hän puolusti muun muassa tanskalaismiestä, joka ampui Helsingissä kaksi poliisia.

Hän oli kuollessaan 65-vuotias.

Arvelan kuolemasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti verkkosivuillaan.

Kollegat luonnehtivat Arvelaa oikeudenmukaisuuden puolustajaksi

Suomen asianajajaliiton pääsihteeri Markku Ylönen luonnehtii Arvelaa yhdeksi arvostetuimmista asianajajista

- Hän oli meidän eturivin rikosasianajajiamme ja erittäin arvostettu siinä tehtävässä. Hän toimi myös muun muassa meidän valvontalautakuntamme puheenjohtajana.

Valvontalautakunnan tehtävänä on käsitellä asianajajia koskevat kantelut. Arvela johti lautakuntaa kuuden vuoden ajan.

Arvelalla oli muutenkin merkittävä rooli alan eettisen sääntelyn kehittämisessä. Hän edusti asianajajaliittoa monissa oikeusministeriön työryhmissä, jotka pohtivat rikoslain uudistuksia.

Oikeustieteen kunniatohtori Aarno Arvela nautti luottamusta myös toimittajien keskuudessa. Asianajaja Riitta Leppiniemi lisää, että Arvelaa arvostivat myös hänen asiakkaansa ja tuomarit. Arvela luennoi etiikasta sekä kollegoilleen että alan opiskelijoille. Leppiniemi luonnehtiikin kollegaansa esimerkilliseksi ammattilaiseksi.

"Oikeudenmukaisuuden puolustaja"

Arvela toimi usein julmista rikoksista syytettyjen puolustusasianajajana. Hänelle olivat hyvin tärkeitä oikeusvaltion perusperiaatteet: ihminen on syytön ennen kuin oikeus toisin katsoo, ja jokaisella on oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin.

- Ei rikosasianajaja koskaan puolusta tekoa, olipa päämies myöntänyt sen tai ei. Hän avustaa päämiestään ja katsoo, että oikeudenkäynti tapahtuu oikeudenmukaisesti. Oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin liittyy oikeus ammattitaitoiseen ja eettisesti korkeatasoiseen avustajaan, Leppiniemi muistuttaa.

Arvela toimi alalla lähes 40 vuotta ja perusti oman toimistonsa jo 1974. Hän oli naimisissa, ja hänellä oli kaksi lasta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.