Mainos

Asian julkinen käsittely ei edesauta traagisen tapahtuman selvittämistä?

Iltalehti kertoo maanantaina surullisesta tapauksesta, jossa 11-kuukautinen tyttövauva kuristui lastenrattaisiin Hauholla perjantaina.

IL:n uutisessa Hämeenlinnan poliisi arvioi lapsen kuristuneen tai tukehtuneen rattaisiin, vaikka varmaa tietoa turman kulusta ei ollut. Lapsi oli ilmeisesti yrittänyt kammeta itsensä ulos vaunuista ja sotkeutunut sadesuojaan ja menehtynyt. Poliisi ei kyennyt kertomaan IL:lle tarkemmin turmarattaiden mallista.

Maanantaina iltapäivällä Hämeenlinnan poliisin rikoskomisario Mika Ranki ilmoitti, ettei poliisi kerro mitään Hauhon onnettomuudesta, koska kyseessä on salassa pidettävä kuolemansyyntutkinta.

- Asian julkinen käsittely ei edesauta traagisen tapahtuman selvittämistä, Ranki perusteli.

Poliisi on väärässä kokonaisuuden kannalta. Totta kai on tärkeää tietää julkisesti miten ja miksi onnettomuus tapahtui. Miksi se on tärkeää? Jotta tulevaisuudessa vastaavilta voidaan välttyä. Oliko vaunuissa jokin rakenteellinen vika vai mikä oli syynä?

Poliisilaissa poliisin tehtäviksi todetaan mm. rikosten ennaltaehkäisy sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpito. Tämän tyyppisen onnettomuuden kulusta ja syistä kertominen olisi ennaltaehkäisevää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.