Mainos

Asiakkaat jakautuvat kännykkäostoksilla - "onko siinä Angry Birdsiä?"

Teleoperaattori Elisan mukaan kännyköiden kysyntä jakaantuu nykyään kahtia. Elisan liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korven mukaan asiakkaat haluavat joko kalliita tai halpoja älypuhelimia.

– On olemassa kahdenlaisia valintakriteerejä. Toinen ryhmä haluaa halvan älypuhelimen. Ja usein kysytäänkin, onko siinä Angry Birdsiä. Eli tiettyjä sovelluksia halutaan. Kalliimman älypuhelimen ostajat tietävät yleensä, mitä haluavat ja tietyn mallin.

Hänen mukaansa yllättävää on se, että nuoret ihmiset ostavat vanhempia ihmisiä enemmän kalliita älypuhelimia.

Korpi myöntää kuitenkin sen, että puhelimien elinkaari on pienentynyt selkeästi teknologian kehittyessä. Hänen mukaansa puhelimiin jää aiempaa useammin "lastentauteja", kun valmistajilla on kiire tuoda tuotteita markkinoille. Takuuhuollot kuuluvat valmistajan vastuulle, mutta puhelinviat tuovat ongelmia myös jälleenmyyjille.

– Kyllä me olemme joutuneet semmoisiin menettelyihin, että olemme hankkineet omalla kustannuksella myymälöihin vaihtopuhelimia, joita me voidaan antaa asiakkaille huollon ajaksi käyttöön. Olemme joutuneet panostamaan asiaan, ettei asiakkaalle koidu kohtuuttomia vaikeuksia.

Soneralla viime vuoden myydyin puhelinmalli oli Applen iPhone, mutta tilanne ei suinkaan ole Nokian kannalta niin synkkä kuin ensisilmäyksellä vaikuttaisi.

iPhone ykkönen mutta Nokialla neljä seuraavaa sijaa

– Täytyy muistaa, että myydyimpien puhelimien top 5 -listalla neljä seuraavaa oli nokialaisia. Nokialla on siis edelleen vahva asema Suomenssa, ja operaattorin kannalta nyt alkanut vuosi on äärimmäisen mielenkiintoinen, sanoo puolestaan Soneran mobiililiiketoiminnasta vastaava viestintäjohtaja Timo Saxén.

– Markkinoille on tulossa vahvoja, uusia käyttöjärjestelmiä ja todella monipuolinen valikoima tarjolle. Nähtäväksi jää, miten asiakkaat ottavat tuotteet vastaan.

Saxénin mukaan kasvanut älypuhelimien kirjo on saanut myös kuluttajat entistä tietoisimmiksi valikoimista. Soneran liikkeistä haetaan usein älypuhelinta, joka on varustettu monipuolisilla sovelluksilla, nettiyhteydellä ja isolla näytöllä.

– Osa asiakkaista on edelleen merkkiuskollisia, mutta koska älypuhelimissa on periaatteessa melko samanlaiset ominaisuudet, niin vaihtoehtoja on tarjolla enemmän. Mielestäni laatu ei ole heikentynyt, mutta toki aiempaa monipuolisempi ja sitä kautta herkempi teknologia on myös alttiimpi vioille, Soneran Saxén sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.