Mainos

Asetyylisalisyylihappo vähentää syöpäriskiä

Asetyylisalisyylihappoa tai vastaavaa tulehduskipulääkettä säännöllisesti käyttävillä naisilla rintasyöpäriski on muita pienempi.

Asetyylisalisyylihappo ja muut samanlaiset tulehduskipulääkkeet vähentävät eräiden rintasyöpien vaaraa, todetaan uudessa amerikkalaisessa tutkimuksessa.

Tutkimuksen mukaan naisilla, jotka käyttävät asetyylisalisyylihappoa tai muuta samantyyppistä tulehduskipulääkettä (NSAID) vähintään kerran viikossa, on 20 prosenttia pienempi riski saada rintasyöpä kuin muilla. Seitsemän asetyylisalisyylihappotablettia tai enemmän viikossa käyttävien riski oli jo 28 prosenttia pienempi.

Vaikka sairastumisriski väheni niissä rintasyöpätapauksissa, joiden taustalla olivat estrogeeniperäisiksi uskotut syyt, ei samanlaista riskin vähenemistä havaittu tapauksissa, joiden syyt eivät liittyneet estrogeenihormoniin.

Tutkimus julkaistiin tällä viikolla Journal of the American Medical Association -lehdessä. Tutkimuksessa sanotaan aiemmissakin tutkimuksissa jo todetun asetyylisalisyylihappo ja muut tulehduskipulääkkeiden yhteys useiden syöpätyyppien riskin pienenemiseen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.