Mainos

Asetarkastajat tyytyväisiä Libyaan

Kansainvälisen atomienergiajärjestön asetarkastajat ovat tyytyväisiä Libyassa saamaansa vastaanottoon. Libya on esitellyt tarkastajille välineistöä, jota voidaan käyttää uraanin rikastamiseen.

Libyan kartta

Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n johtajan Mohamed ElBaradein mukaan asetarkastajat ovat hyvin tyytyväisiä Libyan hallitukselta saamaansa vastaanottoon. Libya on muun muassa esitellyt tarkastajille laittomasti ostettua välineistöä, jota voidaan käyttää uraanin rikastamiseen. Laitteet eivät kuitenkaan olleet toiminnassa.

-(Vierailu) oli hyvin antoisa. He olivat hyvin avoimia. He avasivat arkistojaan. He antoivat ihmisiä käyttöömme, ElBaradei sanoi tyytyväisenä. ElBaradein mukaan Libya sallii myös yllätystarkastukset ydinlaitoksiinsa aivan kuin se olisi jo allekirjoittanut ydinsulkusopimuksen lisäpöytäkirjan.

ElBaradein mukaan asetarkastajat ovat jo ennättäneet vierailla useissa laitoksissa ja tarkastuksia jatketaan tulevina päivinä. Tänään Wieniin palaava ElBaradei tähdensi, että Libyaa tullaan palkitsemaan päätöksestään luopua ydinaseohjelmastaan.

-Neuvotteluja käydään parhaillaan Libyan ja Yhdysvaltain sekä Libyan ja EU:n välisten suhteiden normalisoimiseksi. -Libya on osoittanut paljon yhteistyöhalua, paljon avoimuutta, ElBaradei totesi.

Libyan johtaja Muammar Gaddafi kertoi aiemmin joulukuussa Libyan luopuvan suunnitelmista rakentaa kiellettyjä joukkotuhoaseita ja kutsui YK:n alaisen IAEA:n tarkastajat maahan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.