Mainos

Asetarkastajat Saddamin palatsissa Bagdadissa

Irakiin viime viikolla palanneet YK:n asetarkastajat tutkivat tänään ensimmäistä kertaa yhtä presidentti Saddam Husseinin palatseista maan pääkaupungissa Bagdadissa. Yllätysiskuun osallistui kaksi eri sisäänkäynneistä palatsiin samanaikaisesti saapunutta ryhmää.

-Tarkastajat kävivät kaikissa rakennuksissa, sekä henkilökunnan tiloissa että päärakennuksissa, tarkastuksia seuraavan irakilaisviraston edustaja ilmoitti.

Asetarkastajien tehtävänä on selvittää onko maassa joukkotuhoaseita, ja palatseja on pidetty mahdollisina kätköpaikkoina. Tarkastajilla ei ole ollut aiemmin pääsyä niihin yhtä poikkeusta lukuunottamatta vuonna 1998.
Tämänkertainen tarkastus kohdistui Bagdadin keskustassa Karkhin alueella sijaitsevaan al-Sojoud-palatsiin. Tarkastajat poistuivat vajaan kahden tunnin käynnin jälkeen Tigrisjoen rannalla sijaitsevasta palatsista, joka toimii valtion vierastalona. Vartijat päästivät kuuden YK-ajoneuvon letkan aidatulle palatsialueelle muutaman minuutin odottelun jälkeen. Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n tarkastajat saapuivat samaan aikaan palatsiin toisen sisäänkäynnin kautta.

Irak arvosteli

Irakin ulkoministeri Naji Sabri arvosteli Yhdysvaltoja tarkastusten häiritsemisestä. -Amerikkalaishallinto ei ole lopettanut tarkastajien työn panettelua. Yhdysvaltain edustajien lausuntojen tarkoituksena on häiritä Unmovicin ja IAEA:n työtä, hän sanoi Arrafidayn-viikkolehden tiistaina julkaisemassa haastattelussa.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush varoitti jälleen eilen Irakia sotilasiskusta, jollei maa ensi sunnuntaihin mennessä kerro "uskottavasti ja täydellisesti" mahdollisista joukkotuhoaseistaan. Irak on kiistänyt, että sillä olisi kemiallisia, biologisia tai ydinaseita.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 03.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.