Mainos

Asetarkastaja: Hyökkäys Irakiin todennäköinen

Entinen YK:n asetarkastaja Richard Butler ilmoitti tänään tukevansa Yhdysvaltain vaatimusta, että maailmanjärjestön on ryhdyttävä toimiin Irakin joukkotuhoaseiden tuhoamiseksi.

Butler sanoi pitävänsä hyökkäystä Irakiin lähes väistämättömänä. Butlerin mukaan presidentti George W. Bushin puhe torstaina YK:n yleiskokouksessa kertoo merkittävästä muutoksesta Irakin-politiikassa. Hän uskoo myös siihen, että maailman johtajat ovat alkaneet ymmärtää entistä enemmän Yhdysvaltoja ja isku tehdään YK:n valtuutuksella.

-Monet maat myöntävät nyt ymmärtävänsä (Yhdysvaltain) näkökohdan. Asenteet ovat muuttuneet, vaikka se ei ole vielä ohi, Butler viittasi hyökkäyskaavailujen vastustajiin. Butler arvioi Yhdysvaltojen käynnistävän sotaretkensä pian, ellei turvallisuusneuvosto tee päätöstä Irakin tilanteen ratkaisemiseksi. Hänen mukaansa Irakin johtaja Saddam Hussein ei suostu vapaaehtoisesti tuhoamaan asearsenaalejaan.

(STT-Reuters)

Myös Irakin oppositio uskoo, että sota on väistämätön. Irakin kansallisen kongressin oppositioryhmittymän edustaja ei usko Saddamin peräytyvän.

(Huomenta Suomi 13.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.