Mainos

Asemies ryösti lukiolaisen - kuukautta aiemmin ahdistelija hätisteli tyttöä

Poliisi kaipaa tietoja miehestä, joka ryösti lukiolaispojan aseella uhaten tänään Etelä-Haagassa Helsingissä. Länsi-Helsingin lukion rehtorin Jouni Rasan mukaan poika on kunnossa ja hän suhtautui ryöstöön asiallisesti.

Tuntematon mies pysäytti vuonna 1992 syntyneen lukion opiskelijan Laajasuontie 31:n kohdalla vain noin 50 metriä ennen koulun alueen portteja. Mies uhkasi lukiolaista näyttämällä housunkauluksessaan ollutta aseen perää. Hän sai haltuunsa opiskelijapojan henkilökohtaista omaisuutta ja pakeni Huopalahden juna-aseman suuntaan.

Rasan mukaan koulun ovet lukittiin heti, kun koululle kantautui tieto ryöstöstä. Myös koulun oppilaille tiedotettiin asiasta, mutta he suhtautuivat asiaan rauhallisesti.

– Eräs oppilas sanoi, että "tämähän on ihan tavallista, että ryöstetään". Minä hieman yllätyin tuosta kommentista, Rasa kertoo.

Ryöstö tapahtui Laajasuontiellä lähellä Länsi-Helsingin lukiota kello 7.50. Tekijää etsittiin alueelta välittömästi ryöstön jälkeen, mutta häntä ei löydetty, Helsingin poliisista kerrotaan.

Maaliskuussa riesana ahdistelija

Rasan mukaan koulun lähettyvillä liikkui viime maaliskuun 12. päivänä ahdistelija, joka tarttui koulun tyttöopiskelijaa rinnuksista kiinni. Mies lähti vielä tytön perään, mutta ulkopuoliset ehtivät puuttua tilanteeseen. Mies pääsi pakoon. Hänen tuntomerkkinsä viittaavat kuitenkin eri henkilöön kuin tämänpäiväiseen ryöstäjään.

Poliisin mukaan tämänpäiväinen ryöstäjä oli tuntomerkkien perusteella suomalainen noin 20-30-vuotias mies. Hän on noin 180 senttiä pitkä ja sinisilmäinen. Päällään hänellä oli punainen takki, mustat housut ja musta pipo.

Helsingin poliisi tutkii tapahtunutta ryöstönä ja pyytää asiaan havaintoja ryöstöstä ja sen tekijästä puhelinnumeroon 071 8771 321.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.