Mainos

Asemiehet vapauttivat 800 vankia Nigeriassa

Raskaasti aseistetut miehet hyökkäsivät eilen illalla vankilaan nigerialaisessa Bauchin kaupungissa ja vapauttivat noin 800 vankia. Poliisin mukaan osaa vangeista epäillään kuulumisesta väkivaltaiseen islamistiryhmään Boko Haramiin.

Valtion poliisikomentajan Danlami Yar'Aduan mukaan asemiehet tappoivat neljä ihmistä, joista kaksi oli vartijoita. Valtio aikoo tehdä kaikkensa vankien kiinni saamiseksi.

- Noin 50 konekiväärein varustettua miestä hyökkäsi vankila-alueelle, pakottivat vankilan ovat auki ja vapauttivat vangit, kertoi paikallinen asukas uutistoimisto Reutersille.

Asukkaiden mukaan hyökkääjät kuuluvat mahdollisesti radikaaliin Boko Haram-islamistiryhmään. Tämä oli vuosi sitten Maidugurin kaupungissa tapahtuneen satoja kuolleita vaatineen kansannousun takana.

Boko Haram, joka tarkoittaa "Läntinen koulutus on syntistä", ajaa islamilaisen sharia-lain laajempaa soveltamista. Bauchnin vankilassa säilytettiin sen viime vuonna pidetettyjä jäseniä.

Muutamat poliisimurhat viime viikkojen aikana ovat enteilleet Boko Harumin paluuta. Poliisi on lisännyt aktiivisuuttaan Maidugurin kaupungissa. Muun muassa moottoripyörillä liikkuminen on kielletty, koska niitä on käytetty hyökkäyksissä.

Hallituksen symbolit, kuten poliisiasemat, vankilat ja koulut olivat viime vuoden kansannousun kohteita. Lähes 800 ihmistä kuoli, kun hallituksen turvallisuusjoukot ja kotitekoisin asein ja veitsin aseistautuneet kapinalliset taistelivat kaupungissa vuosi sitten.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.