Mainos

Asemiehet valtasivat viraston Gazassa

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin lähisukulaisen nimittäminen palestiinalaisalueen turvallisuuspäälliköksi on johtanut useisiin levottomuuksiin Gazassa.

Gazan palestiinalaisalueella on ollut levotonta tänään. Silminnäkijöiden mukaan Khan Junisissa asemiesten joukko valtasi kuvernöörintoimiston viideksi tunniksi ja poliisiasema poltettiin Gazan kaistan keskiosassa Deir al-Balahin lähellä sijaitsevassa kylässä. Asemiehet pakottivat aamulla Khan Junisin kuvernöörintoimiston henkilökunnan ulos ja linnoittautuivat rakennukseen.

Uutistoimisto Reutersin puhelimitse haastatteleman valtaajien edustajan mukaan he vaativat palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia erottamaan lähisukulaisensa Moussa Arafatin turvallisuuspalvelun johtotehtävistä.

Al Aksan marttyyrien prikaatin jäsen kertoi puhelimitse uutistoimisto AFP:lle vallatusta toimistosta, että asemiehet vaativat yli 50:n Moussa Arafatin erottaman turvallisuusjoukkojen työntekijän palauttamista virkaan.

Silminnäkijöiden mukaan kuvernöörintalon vallanneet kymmenet naamioituneet miehet kuuluvat Arafatin Fatah-liikettä lähellä olevaan Al Aksan marttyyrien prikaatiin. Puolilta päivin valtaajat ilmoittivat lähtevänsä, koska heille oli luvattu, että 11 Al Aksan prikaatien jäsentä saa takaisin työpaikkansa turvallisuusjoukoissa.

- Kriisi on ohi, sillä saimme presidentti Jasser Arafatilta lupauksen, että erottamiset lopetetaan, joukon johtaja Abu al-Haj kertoi uutistoimisto Reutersille.

Arafatin lähisukulaisen nimittäminen kaikkien palestiinalaisalueiden turvallisuuspäälliköksi johti levottomuuksiin jo viikko sitten. Myös Arafatin otteisiin tuskastunut pääministeri Ahmed Qurie ilmoitti eroavansa, mutta Arafat ei hyväksynyt eronpyyntöä. Arafat lupasi sen sijaan uudistaa palestiinalaishallintoa tulehtuneen tilanteen rauhoittamiseksi.

Palestiinalaishallintoon ja sen korruptioon tyytymättömät gazalaiset ovat osoittaneet mieltään parin viime viikon aikana. Levottomuudet ovat levinneet myös Länsirannan palestiinalaisalueille. Israelin armeijan puskutraktorit tuhosivat kuusi asuinrakennusta Rafahin pakolaisleirissä lähellä Egyptin rajaa, kertoivat pakolaislähteet ja YK:n henkilökunta. Kymmenen perhettä jäi kodittomiksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.