Mainos

Asemiehet hyökkäsivät maantielle Israelissa

Useita ihmisiä sai tänään surmansa hyökkäyksissä Etelä-Israelissa. Ainakin seitsemän ihmistä kuoli, kun asemiehet tulittivat Eilatin kaupunkiin matkalla ollutta linja-autoa sekä muita ajoneuvoja maantiellä Egyptin rajan lähellä.

Lisäksi yhden sotilasajoneuvon kerrottiin ajaneen jonkinlaiseen räjähteeseen. Alueelle ammuttiin myös ainakin yksi kranaatti. Armeijan mukaan iskuissa haavoittui ainakin 25 ihmistä.

– Näin kahden miehen ampuvan minua kohti. Matkustajia oli haavoittunut, mutta jatkoin ajamista -- vasta kun olimme päässeet aseiden kantaman ulkopuolelle ryhdyimme hoitamaan haavoittuneita, kertoi bussikuski Benny Bilbaski Israelin radiolle.

Hyökkäykset tapahtuivat aivan Egyptin rajan tuntumassa. Israelin mukaan hyökkääjät olivat lähtöisin Gazasta ja olivat päässeet tunkeutumaan Israeliin Egyptin kautta. Turvallisuuslähteiden mukaan heistä seitsemän sai surmansa yhteenotossa turvallisuusjoukkojen kanssa.

– Tämä oli vakava terroriteko -- se kuvastaa sitä, kuinka Egyptin ote Siinain niemimaasta on heikentynyt ja terroriainesten toiminta laajentunut, sanoi Israelin puolustusministeri Ehud Barak.

Barak lupasi, että Israel vastaa hyökkäykseen "kaikella voimallaan".

Israel: Hyökkääjät tulivat Gazasta

Egyptiläiset turvallisuuslähteet torjuivat Israelin väitteet, joiden mukaan hyökkääjät olisivat tulleen Egyptistä. Myös Gazaa hallitseva Hamas-liike kiisti osallisuutensa hyökkäyksiin.

– Israelin syytökset ovat vain yritys kääntää huomio pois maan sisäisistä kriiseistä, sanoi Hamasin tiedottaja viitaten Israelissa viime viikkoina puhjenneisiin mielenosoituksiin, joilla on vastustettu elinkustannusten nousua.

Israelin saartaman Gazan rajojen alitse kulkee salakuljetuskäytävien verkosto Egyptiin. Israel on pitkään epäillyt, että palestiinalaistaistelijat käyttävät hyväkseen Egyptin ja Israelin heikosti valvottua rajaa tehdäkseen iskuja Israeliin. Turvallisuustilanne rajalla on heikentynyt entisestään Egyptin keväisen kansannousun jälkeen.

Israelin hallitus hyväksyi jo viime vuonna raja-aidan rakentamisen lähelle Rafahin ja Eilatin kaupunkeja. Suunnitellusta aidasta on kuitenkin saatu valmiiksi vasta parinkymmenen kilometrin osuus.

Egypti on viime aikoina tiukentanut turvatoimia Siinailla. Tiistaina egyptiläiset kertoivat ottaneensa kiinni neljä islamistitaistelijaa, jotka olivat aikoneet räjäyttää kaasuputken aavikolla.

(MTV3 – STT – AFP – Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.