Aseistettu mies tunkeutui taloon ja ryösti auton Kiimingissä

Mies ampui omakotitalon ovet lukot auki ja tunkeutui sisälle. Talossa olleet asukkaat joutuivat pakenemaan aseistautunutta murtautujaa.

Omakotitalon asukkaat ovat paenneet henkensä kaupalla taloon tunkeutunutta 23-vuotiasta miestä Kiimingissä Pohjois-Pohjanmaalla. Välikohtaus sattui varhain eilisaamuna.

Ennen taloon menoaan Oulusta kotoisin oleva mies oli ryöstänyt toisesta kiiminkiläisestä omakotitalosta kaksi ampuma-asetta. Näiden aseiden kanssa mies oli kävellyt toiseen taloon, tarkoituksena varastaa auto kotimatkaansa varten. Talon ovet olivat kuitenkin normaalitapaan lukittuna, joten mies oli ampunut talon lukot auki ja tunkeutunut sisälle.

Talossa olleet asukkaat pakenivat paikalta, murtautuja vei auton ja lähti pakomatkalle. Pakomatka loppui kuitenkin lyhyeen, sillä poliisi sai miehen kiinni. Kiinniottotilanteessa mies ei käyttänyt hallussa olleita aseitaan.

Tähän mennessä mies on kertonut itse tapahtumien kulun, mutta selkeää motiivia hän ei ole kyennyt teolleen sanomaan. Alkoholilla on ollut osuutta asiaan.

Haukiputaan poliisi tutkii miehen tekoa törkeänä ryöstönä, sillä tämän hetken tietojen perusteella miehen tarkoituksena ei ollut kenenkään vahingoittaminen, vaan ainoastaan auton saaminen omaan käyttöön. Nyt mies on pidätettynä ja hänen vangitsemisestaan päätetään tiistaina puoleen päivään mennessä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat