Mainos

Aseistautunut mies ryösti kultakaupan Espoossa

Tapiolassa kultakaupan aseella ryöstänyt mieshenkilö pääsi pakenemaan poliisin saarrosta huolimatta. Ryöstösaaliin suuruutta ei tiedetä.

Aseistautunut ja huppuun verhoutunut mies on ryöstänyt kultakaupan Espoossa. Ryöstäjä iski Tapiolan liikekeskuksessa sijaitsevaan Kulta-Tapiola-nimiseen liikkeeseen aamupäivällä hieman yhdentoista jälkeen. Ryöstösaaliin suuruudesta ei ole vielä tietoa.

Poliisi saarsi ryöstöalueen usean partion voimin, mutta mies pääsi pakenemaan paikalta. Ryöstäjä oli vielä iltapäivällä karkuteillä, eikä poliisilla ole varmaa tietoa siitä, miten hän oli liikkeellä. Epäselvää oli niin ikään se, oliko ryöstäjä asialla yksin.

Kultakaupasta mies luikahti ilmeisesti liikekeskuksen kellarikerrokseen, joka tyhjennettiin ja eristettiin heti. Alustavien poliisitutkimusten mukaan ryöstäjän ja hänen mahdollisen apurinsa päämääränä oli pysäköintihalli.

Poliisi otti valvontaansa koko liikekeskuksen alueen ja tarkisteli muun muassa joukkoliikenteen busseja. Muutaman tunnin kuluttua saarto purettiin tuloksettomana.

Mies uhkasi ampua

Kultakaupan talossa asuva Taina Kääriäinen näki, kun ryöstäjä asteli sisään liikkeeseen. Kääriäinen oli juuri kävelemässä liikkeen ohi, kun hän huomasi siniseen työhaalariin pukeutuneen miehen.

- Miehellä oli haalarin huppu päässään, joten en erottanut kasvoja. Kiinnitin häneen huomiota, koska tuntui oudolta, että työhaalariin pukeutunut mies kantaa kädessään mustaa salkkua. Sitten vain ajattelin, että mies on tuomassa liikkeeseen koruja ja että asu on jonkinlainen turvatoimi.

Kääriäisen mukaan ryöstäjä meni kauppaan hyvin tyynesti.

- Näin, kun hän käveli kaikessa rauhassa tiskin vierellä. Myös henkilökunta vaikutti silloin täysin rauhalliselta, joten ajattelin kaiken olevan kunnossa ja jatkoin matkaa.

Liikkeessä oli sisällä neljä myyjää sekä yrityksen omistaja Arto Nilsson. Ryöstäjä käski aseella uhaten Nilssonia laittamaan ikkunaverhot alas ja ovet kiinni ja alkoi kerätä tavaroita kasseihin. Sitten hän pakotti henkilökunnan lattialle makaamaan.

- Mies osoitti aseella ja sanoi huonolla suomen kielellä ampuvansa meidät. Tilanne kesti ehkä puolisen tuntia, järkyttynyt Nilsson kertoo.

Henkilökunta selvisi ryöstöstä säikähdyksellä. Kultakaupassa ei ollut tuolloin asiakkaita.

Poliisi pyytää yleisöhavaintoja ryöstöstä. Havainnoista voi ilmoittaa numeroon 09-5254280 ja 5254380.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.