Mainos

Aseistakieltäytyjä haki turvapaikkaa Belgiasta

Jyväskyläläinen aseistakieltäytyjä hakee turvapaikkaa Belgiasta.

Jyväskyläläinen totaalikieltäytyjä, opiskelija Jussi Hermaja, 22, on jättänyt aamupäivällä Brysselissä turvapaikkahakemuksen. Hermaja hakee turvapaikkaa Belgiasta.

-Olivat kyllä kieltämättä hieman yllättyneitä, kun suomalainen haki turvapaikkaa, Hermaja kommentoi hakuprosessin keskeltä.

Hermaja pitää itseään mielipidepakolaisena, koska suomalainen oikeusjärjestelmä lähettää hänet mielipiteiden vuoksi vankilaan. Hermaja on kieltäytyny suorittamasta sekä ase- että siviilipalvelusta. Hänestä Suomen asevelvollisuusjärjestelmä ei myöskään kohtele ihmisiä tasavertaisesti, vaan siviilipalvelus on rankaisevan pitkä.

Aseistakieltäytyjäliiton mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun totaalikieltäytyjä hakee poliittista turvapaikkaa ulkomailta. Myös ulkoministeriön mukaan on äärimmäisen harvinaista, että Suomen kansalainen hakee turvapaikkaa.

-Yksi tapaus muistuu mieleen, mutta siinä oli kyllä aivan toisenlaiset taustat. Sitä ei voi verrata tähän, kertoo hallinnollinen ulkoasiainsihteeri Tuula Wakonen.

Hermajan tapauksesta järjestettiin tiedotustilaisuus Brysselissä iltapäivällä.

Jyväskylän käräjäoikeus tuomitsi Hermajan alun perin 150 päiväksi vankeuteen. Hovioikeudessa tuomio muuttui 197 päiväksi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 04.10.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.