Mainos

Aseen saa messuilta Yhdysvalloissa

Tuore peiteoperaatio Yhdysvalloissa paljastaa, että maassa on todellakin ällistyttävän helppoa hankkia itselleen ase, vaikka rikosrekisteri olisi ostajalla millainen tahansa.

Syynä on porsaanreikä aselainsäädännössä, joka mahdollistaa sen, että kuka tahansa yksityinen henkilö voi myydä ilman myyntilupaa aseita messuja muistuttavissa asenäytöksissä. Ostajilta ei pyydetä taustatietoja, joten rikolliset voivat käytännössä ostaa niin paljon aseita messuilta, kun vain tarvitsevat.

Piilokameralla varustetut viranomaiset testasivat touko-elokuussa, miten helpolla aseen saa ostettua tällaisilta messuilta Ohion, Nevadan ja Tennesseen osavaltioissa. Salaa kuvatuissa videoissa ostaja tiedustelee yksityisiltä asemyyjiltä, tarkastetaanko hänen mahdollinen rikosrekisterinsä, jos hän haluaa ostaa aseen. 30:stä myyjästä 22 oli valmis myymään aseen ilman ostajan taustatietojen tutkimista.

New Yorkin pormestari Michael Bloomberg vaatii, että aselain porsaanreikä on poistettava pikaisesti. Bloomberg on hyvin huolestunut siitä, kuinka helposti rikolliset voivat hankkia aseita messuilta. Aseita myyvät ammattitaidottomat ihmiset ilman aselupaa ja he tienaavat näillä messuilla suuren summan rahaa.

Yhdysvaltain asetiheys on väkilukuun suhteutettuna maailman huippuluokkaa.

(MTV3 - AP)

SALAAKUVATTU VIDEOMATERIAALI ON ENGLANNIKSI

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.