Asbestihuolet painoivat yhä Euroopan pörssejä

Euroopan pörsseissä on tänään vietetty kolmatta perättäistä nousupäivää.

Iltaa kohti puhti kuitenkin hiipui, kun Swiss Lifen tulosvaroitus painoi vakuutusalaa ja New Yorkissakin kurssit lähtivät alaspäin. Tunnelmia madalsi vielä luokituslaitos Moody4s, joka alensi arviotaan France Telecomin luottokelpoisuudesta.

Useimpien Euroopan pörssien sulkeuduttua yleiseurooppalainen FTSE Eurotop 300 -indeksi oli vielä 0,38 prosenttia plussan puolella. Kapeampi DJ Euro Stoxx 50 oli myös 0,35 prosentin nousussa.

Päivän jyrkimmän laskun koki juuri sveitsiläisvakuuttaja Swiss Life, jonka kurssi putosi yli kymmenen prosenttia. Brittiläisen vakuutusyhtiö Royal & Sun Alliancen kurssi laski myös yli neljä prosenttia, kun sijoittajat pelkäsivät sen joutuvan asbestikorvausten maksumieheksi. Huolen taustalla oli teknologiajätti ABB:n torstainen ilmoitus, jonka mukaan uusiin asbestikorvauksiin varautuminen painaa sen viime vuoden tuloksen tappiolle. Myös ABB:n kurssi oli perjantaina edelleen noin seitsemän prosentin laskussa.

Lontoon pörssin FTSE 100 -indeksi jäi perjantain päätteeksi 0,48 prosenttia plussalle, mutta Frankfurtin pörssissä Xetra Dax oli kello 19 jälkeen Suomen aikaa 0,33 prosentin laskussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat