Arvotalo tuhoutui palossa Porvoossa

Tuli on tuhonnut yhden Porvoon Vanhankaupungin arvokkaimmista rakennuksista. Rakennuksessa on asunut mm. tsaari Aleksanteri I, nykyisin talon yläkerran omistaa taiteilija Remu Aaltonen.

Kulttuurihistoriallisesti arvokas vanha asuintalo on tuhoitunut pahoin tulipalossa Porvoon vanhassa kaupungissa.

Kyseessä on muusikko Remu Aaltosen koti, mutta 1760-luvun alussa rakennetussa talossa on aiemminkin asunut merkittäviä julkisuuden henkilöitä. Heistä maineikkain lienee Venäjän keisari Aleksanteri I, jonka residenssinä rakennus toimi Porvoon valtiopäivien aikana vuonna 1809.
Palo on aiheuttanut aiheutti tuntuvat aineelliset, mutta ei henkilövahinkoja. Naapuritaloihin tuli ei levinnyt.

Jokikatu 12:ssa sijaitsevan talon havaittiin olevan tulessa noin kello 17.15.

- Alamme vähitellen olla voiton puolella, mutta ullakolla palaa vielä aika voimakkaasti, kertoi Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Boris Aarnio kello 19.30:n aikaan palopaikalta. Sen sijaan yläkerrassa oleva huoneisto oli jo saatu sammumaan.

Aarnio uskoi varsinaisten sammutus- ja jälkisammutustoimien jatkuvan palopaikalla ainakin puolille öin.

Yläkerran huoneiston lisäksi palo tuhosi täysin rakennuksen ullakon, samoin puolet toisesta kerroksesta. Lisäksi savu- ja vesivahinkojen takia koko rakennus on toistaiseksi asuinkelvoton ja alakerran liikehuoneistot ovat kärsineet suuria vesivahinkoja.

Remu ulos omin avuin

Kyseessä on kaksikerroksinen kivinen vanha rakennus, jonka asuinpinta-ala on noin 200 neliötä. Asuintilat ovat kahdessa kerroksessa, ja niiden lisäksi taloon kuuluu laaja ullakko.

- Palo on luultavasti lähtenyt toisen kerroksen huoneistosta ja levinnyt ullakolle, Aarnio kertoo.

Tulipalon syttymissyytä ei vielä tiedetä.

- Jotakin luuloja uunista tippuneesta kekäleestä on esitetty, mutta poliisi selvittää lopullisesti palon syyn, Aarnio totesi.

Palon syttymishetkellä Remu Aaltonen oli sisällä talossa, mutta hän pääsi sieltä omin avuin ulos.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 10.05.2004)

Lue myös:

    Uusimmat