Mainos

Arvopaperimarkkinoille selvemmät pelisäännöt

Arvopaperimarkkinoiden kaupankäyntisääntöjä ollaan kehittämässä. Sisäpiiriläisten kaupankäynnille, kaupan valvonnalle ja sääntöjen laiminlyönnin seuraamuksille tarvitaan eettiset säännöt.

Rahoitusmarkkinoista vastaavan ministerin Jouko Skinnarin lokakuussa asettama virkamiestyöryhmä on selvittänyt, millä tavalla arvopaperimarkkinoiden kaupankäyntisääntöjä voitaisiin kehittää.

Työryhmä esittää, että markkinaosapuolten järjestöt yhdessä arvopaperipörssin kanssa laatisivat eettiset säännöt sisäpiiriläisten kaupankäynnille, kaupankäynnin valvonnalle ja sääntöjen laiminlyönnin seuraamuksille.

Sisäpiirirekisterien julkisuutta parannettaisiin työryhmän mukaan siten, että kaikki sisäpiirirekisterit liitettäisiin niin sanottuun SIRE-järjestelmään eli automatisoituun sisäpiirirekisteri-järjestelmään ja saatettaisiin nähtäviksi myös Internetiin. Lisäksi mahdollisimman suuri osa arvopapereista liitettäisiin arvo-osuusjärjestelmään.

Työryhmä esittää myös, että markkinaosapuolet sopisivat yhdessä asianomaisten järjestöjensä kanssa sisäpiiriläisyyden laajentamisesta vastaamaan paremmin sitä henkilöpiiriä, joka saa säännöllisesti tai toistuvasti haltuunsa sisäpiirin tietoa.

Valtiovarainministeriö pyytää lausunnot työryhmän ehdotuksista 31.12.1998 mennessä Keskuskauppakamarilta, Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliitolta, Suomen Arvopaperivälittäjien yhdistys ry:ltä, Suomen Pankkiyhdistys ry:ltä, HEX Oy:ltä ja Suomen Arvopaperikeskus Oy:ltä sekä Rahoitustarkastukselta.

Ministeri Skinnari on lisäksi päättänyt kutsua asianomaiset markkinaosapuolet ja Rahoitustarkastuksen keskustelemaan 13.1.1999 työryhmän suositusten toteuttamisesta ja toteuttamisaikataulusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.