Mainos

Arvokuljetus ryöstettiin Tukholman lentokentällä

Ruotsissa etsitään yhä Arlandan lentokentällä ryöstön tehneitä miehiä. Aseistautuneet miehet veivät myöhään eilisiltana rahalastin, jota oltiin purkamassa SAS:n koneesta. Saaliin arvoa ei vielä tiedetä. Ruotsissa ihmetellään nyt, miten lentokentän turvajärjestelyt pettivät näin pahasti.

SAS

Joukko miehiä ryösti viime yönä Tukholman Arlandan lentokentällä Lontoosta tulleen SAS:n lentokoneen rahalastin, kun konetta oltiin purkamassa. Suomalaismatkustaja näki tapahtumat lentokoneen ikkunasta lähietäisyydeltä.

- Siinä oli huppupäinen aseistautunut mies jolla oli automaattiase. Hän uhkaili, pyöri ja osoitteli vartiointiliikkeen miehiä. Siinä oli vartiointiliikkeen auto ja mies hyppäsi siihen autoon ja sitten ne vaan lähtivät ajamaan pois. Tuntui, että se kävi ihan hirveän helposti, kertoo matkustaja Ira Saarinen.

Ryöstäjät tulittivat perään lähtenyttä vartiontiliikkeen autoa ja onnistuivat pakenemaan. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Ruotsissa ihmetellään nyt, miten ryöstäjät pääsivät esteittä lentokentälle ja sieltä pois.

- Sitä mekin nyt tutkimme. Ryöstä oli suunniteltu erittäin hyvin. Näyttää siltä, että ryöstäjät tulivat sisään portista, jossa ei ole kameroita ja juuri silloin, kun vartijoiden vahtivuoro vaihtui. Kaksi vuotta sitten samantapaisessa ryöstössä tekijät olivat pukeutuneet takkeihin, joita henkilökunta käyttää. Ryöstössä saalis oli 26 miljoonaa kruunua, poliisi Anders Jansson kertoo.

Koneessa olleille matkustajille ei missään vaiheessa tiedotettu tilanteesta.

- Matkustajat joutuivat odottamaan koneessa yllättävän vähän aikaa, oikeastaan meitä pelotti, että meidät lasketaan heti ulos. Tilanne näytti tosi uhkaavalta ja kaikki jatkui niin kuin mitään ei olisi tapahtunut, Saarinen kuvailee.

Ryöstäjien pako aiheutti Ruotsissa maan laajuisen poliisioperaation sekä voimakkaan arvostelun lentokenttien turvatoimien puutteesta.

Ammuskelu vauroitti vartijoiden autoa

Lähistöllä ollut vartiointiliikkeen auto huomasi ryöstön ja ajoi päin ryöstäjien autoa, jolloin ryöstäjät avasivat tulen. Luoteja osui vartiointiliikkeen auton moottoriin, eikä se päässyt seuraamaan pakoon ajaneita ryöstäjiä.

Ryöstäjien auto löytyi myöhemmin hylättynä lentokentän lähellä sijaitsevasta ladosta. Poliisi uskoo ryöstäjien vaihtaneen kulkuneuvoa.

Poliisi kertoi ryöstäjien varustautuneen myös terävillä esineillä, joita he olivat heitelleet jälkeensä tielle takaa-ajajien pysäyttämiseksi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 13.07)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.