Arvokuljetus ryöstettiin Ahvenanmaalla

Ryöstäjät saivat saaliikseen suuren rahasumman. Kukaan ei loukkaantunut ryöstössä.

Naamioituneet ryöstäjät iskivät iltapäivällä arvokuljetusautoon Maarianhaminassa Ahvenanmaalla. Kaksi ryöstäjää hyökkäsi autoon Ålandsbankenin autotallissa noin puoli kahdelta. Automaattipistoolilla aseistautuneet ryöstäjät pääsivät sisään rikottuaan autotallin ikkunan.

Pankin toimitusjohtajan Peter Grönlundin mukaan ryöstäjät saivat saaliikseen useita miljoonia Ruotsin kruunuja eli satojatuhansia euroja.

Kukaan ei loukkaantunut ryöstössä. Tapahtumahetkellä arvokuljetusautossa oli kaksi pankin työntekijää ja kuljettaja. Uhrit saivat ryöstön jälkeen kriisiapua pankin työterveyshuollolta.

Silminnäkijän mukaan tekijät syöksyivät ryöstön jälkeen ruotsalaisella rekisterikilvellä varustettuun Audi A6 -henkilöautoon ja kaahasivat länteen päin. Auto löytyi myöhemmin liekeissä Godbysta, josta poliisi uskoo ryöstäjien jatkaneen matkaa mustalla Volvo V 70 -autolla. Poliisi on saanut myös vihjeitä, joiden mukaan miehet olisivat nousseet moottoriveneeseen.

Ryöstäjät ovat yhä vapaalla jalalla. Ahvenanmaan poliisi oli hälyttänyt etsintöihin kaikki saatavilla olevat yksikkönsä. Myös viranomaisia Tukholmassa ja Turussa on pyydetty tarkkailemaan mahdollisesti maihin pyrkiviä ryöstäjiä.

Myös toinen auto tulessa

Ryöstön yhteydessä paloi myös toinen auto, joka syttyi tuleen Maarianhaminan kirjaston edessä ryöstön ollessa meneillään. Kaksi silminnäkijää kertoi, että sininen Mitsubishi Lancer pysähtyi risteykseen ja sen kuljettaja juoksi ulos kohti pankkia toinen housunpuntti tulessa.

Vahvistamattomien tietojen mukaan ryöstössä oli mukana vielä neljäs mies, joka mahdollisesti piti vahtia pankin edessä.

Molemmat palaneet autot olivat varastettuja. Godbysta löytyneen Audin omistajaksi oli rekisteröity tukholmalainen yksityishenkilö, joka ilmoitti auton varastetuksi heinäkuun lopulla. Mitsubishi varastettiin autokaupasta Tukholmasta pari viikkoa sitten.

Ruotsin Södertäljessa tehtiin samantyyppinen rikos yhtä aikaa Ahvenanmaan ryöstön kanssa. Ryöstäjät uhkasivat ruokakaupan myyjää automaattiaseella kaupan ulkopuolella. Ennen ryöstöä kaupan seinään oli rysäytetty autolla, joka syttyi tuleen. Tämänkin ryöstön tekijät ovat yhä karkuteillä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat