Mainos

Arviointivirhe johti kuolemaan - ambulanssikuski tuomittiin sakkoihin

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut ambulanssikuljettajan sakkoihin kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Ohitustilanteessa tehty virhearvio johti rajuun kolariin ja vastaan ajaneen iäkkään naiskuljettajan kuolemaan Viitostiellä Pöljän kohdalla viime elokuussa. Ambulanssin kuljettaja itse, toinen hoitaja ja kyydissä ollut potilas selvisivät ilman vakavia vammoja.

Syyttäjä vaati alunperin kuljettajalle rangaistusta törkeästä kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden rikkomisesta. Oikeuden mukaan ambulanssinkuljettajan tekemä rikos ei ollut törkeä, vaan hänellä oli sinänsä perusteet ajaa ylinopeutta ja ohittaa rekka keltaisen viivan kohdalla.

Kuljettaja ei kuitenkaan ollut tarpeeksi varovainen, kun hän lähti ohittamaan rekkaa keltaisen katkoviivan kohdalla. Ambulanssilla oli nopeutta 115 kilometriä tunnissa ja sää oli sateinen ja myrskyinen.

Ambulanssinkuljettaja oli kokenut ja onnettomuuden tapahtumapaikka Viitostie oli hänelle erittäin tuttu.  Oikeus määräsi hänet maksamaan 75 päiväsakkoa, mikä hänen tuloillaan tekee 2250 euroa. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan oikeudenkäyntikuluja noin 2 600 euroa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.