Mainos

Arvio: Pasilan pommin asettajaksi ilmoittautuneet pieni ryhmä

Pasilan pommin asettajaksi itsensä nimenneet aktivistit ovat pieni porukka, arvioi entinen anarkisti Reko Ravela.

- Anarkisteja on Suomessa monenlaista porukkaa ja ehkä tässä on kyse jostain pienestä porukasta. En ole ihan varma, että kannattaako Pasilan pommiin liittyvää julkilausumaa ottaa kauhean tosissaan, vaikka on mahdollista, että tällaistakin porukkaa Suomessa on, Ravela sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Ravelan mukaan toistaiseksi nyt julki tulleessa aktivismissa on kyse yksittäistapauksesta.

- 90-luvulla Suomessa oli aktiivisempi ja näkyvämpi anarkistiliike kuin nyt. En sanoisi, että tällä hetkellä anarkismi olisi pinnalla tai kasvamassa. Toisaalta elämme 90-luvun tapaan nyt talouskriisissä ja se voi vaikuttaa taustalla.

Julkisuuteen Pasilan pommivirityksen myötä tulleen ryhmän toiminta on tähän asti kohdistunut materian tuhoamiseen ihmisten vahingoittamisen sijaan.

- Näkisin heidän toimintansa kapinalisena symboliikkana. En usko, että iskut tulevat jatkossakaan kohdistumaan ihmisiin, vaan näillä tuhotöillä haetaan tietynlaista yleisen kapinallisuuden nostatusta.

Ravelan mukaan aktivismin taustalla on monia ihmisiä kiinnostava anarkismin filosofia, jossa lähtökohta on vallan haastamisessa ja kyseenalaistamisessa.

(MTV3)

Katso entisen anarkistin Reko Ravelan haastattelu: (Huomenta Suomi 9.6.2011)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.