Arvaatko, mihin kaikkeen lumenkaatopaikan työntekijät törmäävät? Edes skootteri ei ole harvinaisuus

Lumenkaatopaikoilla on poikkeuksellisen korkeita lumikasoja  – työntekijä arvioi, että lumi ei tule sulamaan edes kesällä 4:34
Katso videolta, miltä lumiset kukkulat näyttävät paikan päällä.

Lumenkaatopaikkojen lumimäärät ovat huomattavan suuria. Lumen sulaessa sen seasta voi löytyä melkein mitä vain.

Espoon Vanttilan lumenkaatopaikalle on syntynyt tänä vuonna poikkeuksellisen suuria lumikukkuloita. Syynä tähän on se, että tänä vuonna lunta on satanut todella paljon.  

– Tätä lunta kerääntyy tänne todella suuria määriä. Lumet sulavat lopullisesti varmaan vasta elokuussa, kertoo Espoon kaupungin tiemestari Jarkko Lahti.  

Syynä lumen hitaaseen sulamiseen on lumen seassa oleva hiekka. Kun lumi alkaa sulaa, hiekka kerääntyy lumen päälle olevaksi kerrokseksi, joka eristää lämpöä. Tämä hidastaa sulamisprosessia.

– Hiekkaa täytyy pöllyttää jatkuvasti, että lumi sitten sulaisi nopeammin, Lahti kertoo. 

Autokin tiettävästi yllättänyt

Lumen sulaessa työntekijät löytävät lumesta roskien lisäksi hyvin erikoisia löytöjä.

– Lumen seassa voi olla mitä vain roskaa. Löytöjä on monenlaisia. Toisella lumenkaatopaikalla on lumen seasta löydetty henkilöauto. Meillä sellaista ei ole löytynyt. 

Muut työmaalla työskentelevät henkilöt kertovat, että Vanttilan kaatopaikalta ollaan löydetty kuitenkin muutama skootteri. Korona ja kasvomaskit ovat tuoneet myös lisämausteensa lumesta löytyvään roskaan.

– Vielä eivät kasvomaskit pilkota lumesta, mutta todennäköisesti niitä on myös täällä. Kesällä näemme, millainen tilanne sen osalta on.  

Katso videolta millaisia järkälemäisiä lumikasoja Espoossa on! 

Lue myös:

    Uusimmat