Artturi Lehkosen molemmat jalat rikki – "Oli sen arvoista"

Artturi Lehkonen taisteli MM-kisojen loppuottelun ei yksi, vaan kaksi jalkaa haudassa.

Alkulohkon ottelussa Ruotsia vastaan Lehkonen sai kiekon nilkkaansa. Jalka turposi pahasti, eikä Lehkonen pystynyt pelaamaan Venäjää tai Sveitsiä vastaan. Finaalissa Lehkosta vaivasi myös toinen jalka. Ilmeisesti nivelsiteet antoivat periksi, ja Lehkoselle jouduttiin antamaan hätäapua.

– Kyllä siihen puudutuspiikkejä tarvittiin, että pääsi edes luisteluasentoon. Jos puudutusaineen vaikutus lakkasi, niin huomasi että ei paljon kääntyilty. Huomasi, että vamma vaikutti, mutta ei liikaa. Oli tämä kaikki sen arvoista, tyytyväinen Lehkonen kertoi MTV Sportille.

– Selvitetään ensimmäisenä, mikä näissä jaloissa oikeasti on pipinä. Olisi kivaa pelata ilman piikkiä seuraava matsi.

Lehkosen liikkuminen oli maanantaina vaivaisen näköistä, mutta se hyydyttänyt hymyä.

– Mä seison ihan hyvin, siinä ei ole mitään ongelmaa. Mutta kun lähtee kävelemään, ei tiedä kummalla jalalla pitäisi klinkata, nauroi Lehtonen.

Jalat toimivat loppuottelussa tarpeeksi hyvin. Lehkonen keräsi syöttöpisteen 2-2-maaliin ja oli jatkoerässä jäällä, kun Rasmus Ristolainen hiljensi loppuunmyydyn Malmö-areenan. Niin hyvin Lehkosen jalat eivät toimineet, että hän olisi ehtinyt Ristolaisen tuuletuksen kyytiin.

– Oli se aikamoista, kun siellä ei huutanut kukaan muu kuin me. Yritin lähteä Rassea jahtaamaan maalin edestä, mutta jäin ihan jalkoihin. En tiedä, mihin olisi pitänyt lähteä siinä kohtaa.

Lue myös:

    Uusimmat