Mainos

Arttu Takalosta Pori Jazzin Vuoden taiteilija

Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi on valittu vibrafonisti 28-vuotias Arttu Takalo. Palkintoperusteissa Takalon todetaan edustavan nuoren suomalaisen jazzmuusikkopolven keskeisiä tyylinluojia ja musiikillisia vaikuttajia. -Soittimensa taitajana hän on poikkeuksellinen virtuoosi, joka on raivannut vibrafonin soinnille uusia estradeja ja kiehtovia mahdollisuuksia, perusteluissa sanotaan.

Takalo aloitti muusikon uransa Kouvolan kaupunginorkesterin lyömäsoittajana. Ensimmäisen vibrafoninsa hän hankki vuonna 1986 ja opiskeli Sibelius-Akatemian jazzlinjalla 1991-97. Arttu Takalo on maineikkaan XL-yhtyeen perustajajäseniä. Musiikillisesti monipuolinen Vuoden taiteilija viihtyy niin jazzin, rockin kuin kamari- ja orkesterimusiikinkin parissa. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Avantin kanssa.

Arttu Takalo esiintyy Porin jazzfestivaaleilla 15.-23. heinäkuuta useissa jamikokoonpanoissa sekä 23. heinäkuuta Promenadikeskuksen uudessa konserttisalissa, jossa hän konsertoi yhdessä Jukka Perkon ja Severi Pyysalon Poppoo-yhtyeen kanssa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.