Arto Nybergin kassi:

- Porter-olut - mustaherukoita - mustaa makkaraa - mustia torvisieniä

Markus Maulavirran ja Arto Nybergin menu:

Mustatorvisienikeitto

25 g kuivattuja mustia torvisieniä 1/2 Porter -olut 0,5 dl kuivaa valkoviiniä 2 dl kermaa juustoraastetta

Käristä liotetut sienet hienoksi hakatun sipulin kera. Lisää valkoviini ja Porter -olut sekä juustoraaste. Anna kiehahtaa hetki ja lisää kerma. Soseuta.

Mustamakkara ja mustaherukkahilloke

50 g mustaherukkaa 50 g sokeria

Kiehauta ylös ja tarjoa uunissa kuumennetun mustamakkaran kera.

Mustatorvisienikastike

25 g sieniä sipulia 1 prk smetanaa

Kiehauta liotetut sienet sipulin kera ja lisää smetana.

Uppomuna

Riko etikalla maustettuun kiehuvaan veteen yksi muna ja anna kypsyä 2 minuuttia. Käristä mustamakkara ja tarjoa uppomunan seuraksi.

Mustaherukkakiisseli

100 g mustaherukoita sokeria perunajauhoja

Kiehauta mustaherukat 1 desilitrassa vettä, mausta sokerilla ja suurusta perunajauholla sopivan sakeaksi.

Lue myös:

    Uusimmat