Mainos

Arto Halosen Pyhän kirjan varjo palkittiin jälleen

Arto Halosen ohjaama Pyhän kirjan varjo on palkittu JurnalTV:n erikoispalkinnolla sekä tuomariston kunniamaininnalla kansainvälisillä CRONOGRAF-dokumenttielokuvafestivaaleilla Moldovan Chisinaussa. Festivaalin pääkilpailusarjaan oli valittu 27 elokuvaa 26:sta maasta.

Pyhän kirjan varjo on tutkimusmatka Turkmenistanin vakaviin ihmisoikeus- ja sananvapausloukkauksiin sekä diktatuuriin, jota suuret kansainväliset yritykset toiminnallaan edesauttavat pitämään pystyssä. Maata hallinneen diktaattori Saparmurat Nijazovin kirjoittamaa Ruhnama-propagandakirjaa tukemalla yritykset pääsevät käsiksi miljoonien dollareiden arvoisiin sopimuksiin öljy- ja kaasurikkaan Turkmenistanin kanssa.

Aiemmin Pyhän kirjan varjo on palkittu myös Ranskassa, Taiwanissa, Georgiassa sekä Turkissa. Euroopan elokuva-akatemia valitsi elokuvan Euroopan kymmenen parhaimman dokumenttielokuvan joukkoon vuoden 2008 parasta dokumenttielokuvaa valittaessa.

Pyhän kirjan varjo jatkaa edelleen festivaalikierrostaan maailmalla. Elokuva on ilmestymisensä jälkeen ollut esillä jo yli 90 kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Sitä on esitetty elokuvateatteri- tai TV-levityksessä jo yli 20 maassa, muun muassa yhdysvaltalaisella Sundance- sekä ranskalais-saksalaisella ZDF-ARTE -kanavilla. CRONOGRAF-festivaalin jälkeen elokuva esitetään myös Moldovassa JurnalTV:ssä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.