Mainos

Artistit neuvovat kopiosuojauksen murtamisessa

Jopa levy-yhtiö Sony ohjaa nykyisin valittavat kuluttajat verkkosivulle, joka tarjoaa tietoa kopiosuojauksen kiertämisestä.

Musiikkiteollisuuden kamppailu laittoman musiikkikopioinnin kanssa on saanut yllättävän käänteen. Joukko muusikkoja vastustaa Yhdysvalloissa käytettävää kopiosuojausta ja on ryhtynyt neuvomaan kuuntelijoitaan suojauksen murtamisessa.

Dave Matthews Band, Foo Fighters ja Swithfoot vastustavat nykyisenkaltaista kopiosuojausta.

Jopa levy-yhtiö Sony BMG tarjoaa valittaville kuluttajille tietoa suojausteknologian kiertämisestä. Sony julkaisee uudet levynsä Yhdysvalloissa suojattuna siten, että musiikki on mahdollista kopioida vain tiettyihin formaatteihin ja kopioita voi tehdä vain rajallisen määrän. MP3 ei kuulu sallittuihin formaatteihin eikä musiikkia voi ladata iPod-laitteisiin.

Kopiosuojaus on aiheuttanut runsaasti valituksia kuluttajilta, eivätkä kaikki artistitkaan ole mielissään levyjensä suojaamisesta. Osa heistä tarjoaa nettisivuillaan tietoa kopioinnin murtamisesta.

Columbialle levyttävä Switchfoot on mennyt vielä pitemmälle. Bändin kitaristi Tim Foreman ilmoitti Sonyn ylläpitämällä nettisivulla linkin CDEX-ohjelmaan, jolla suojauksen saa purettua. Foremanin viesti on sittemmin poistettu sivuilta.

- Olimme kauhuissamme, kun kuulimme uudesta kopiosuojauksesta. On surkeaa nähdä kahden vuoden uurastuksen tuloksen sekoittuvan uutta teknologiaa ympäröivään hämmennykseen ja turhautumiseen, Foreman kirjoitti.

Sonykin on joutunut nöyrtymään kuluttajien edessä. Levy-yhtiöön valittavat ohjataan verkkosivulle, joka tarjoaa tietoa suojauksen kiertämisestä.

Suurista levy-yhtiöistä EMI aikoo ottaa Sonyn kaltaisen suojausjärjestelmän käyttöön Yhdysvalloissa myytävissä levyissä ensi vuonna. Warner ja Universal sen sijaan eivät vielä ole ilmoittaneet aikeistaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.