Mainos

Artek tallentaa jakkaran menneisyyden

Uusiokäyttöön kunnostettaviin jakkaroihin asennetaan koodisiru, johon on tallennettu kunkin huonekalun historia. Artek esittelee parhaillaan tuotantoaan Milanossa.

Suomalainen huonekaluvalmistaja Artek esittäytyy Milanon Salone Internationale del Mobile -messuilla omassa paviljongissaan Triennale-puistossa.

Artekin erikoisuus messuilla on Second Cycle -jakkara, johon on sijoitettu koodisiru. Toimitusjohtaja Mirkku Kullbergin mukaan idean taustalla on halu kertoa suurelle yleisölle (Alvar) Aallon tuotteiden pitkästä elinkaaresta.

Jakkaroita ja pikkutuoleja on kerätty kirpputoreilta, yksityisiltä ihmisiltä ja julkisista tiloista.

- Me selvitämme kunkin jakkaran historiaa ja omistajuuksia. Nämä tiedot tallennetaan koodisiruihin ja myöhemmin tuolit tuodaan uudelleen markkinoille, Kullberg kertoo.

Ajatus jakkaroiden "uudesta elämästä" on Kullbergin mukaan saanut ilahtuneen ja suorastaan liikuttuneen vastaanoton.

- Tämä maailma on täynnä uusia tuotteita. Nyt monet kokevat, että on hienoa, kun joku uskaltaa katsoa taaksepäin ja tuoda vanhan tuotteen uudelleen esille.

Kun Second Life -jakkarat aikanaan palaavat myyntiin, keräilijät ovat taatusti ensimmäisinä apajilla. Kullbergin mukaan tuotteet halutaan kuitenkin hinnoitella niin, että niitä olisi mahdollisuus hankkia myös tavallisiin koteihin.

Paviljonki puukomposiitista

Arkkitehti Shigeru Banin suunnittelema rakennus on tehty yhteistyössä metsäyhtiö UPM:n kanssa.

- Rakennus on tapahtuman helmi ja puheenaihe kaupungilla. Siinä myös UPM saa mahdollisuuden esitellä kehittämäänsä puukomposiittimateriaalia maailmalle, kertoo Kullberg.

Messuille kokoontuu noin 2000 yritystä designalan huipulta. Kävijöitä tapahtumassa on arviolta neljännesmiljoona.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.